“Mula2 gentIeman” – [VIDEO] Pengantin Buat ‘Kej0tan’, Lafaz Talak Pada Isteri Lepas Selesai Akad Nikah

Semestinya bagi  sesebuah pasangan pengantin itu, akan mengingati hari mereka diijab kabulkan. Mana tidaknya, kerana hari tersebut adalah lebih bersejarah untuk mereka dan bergeIar sebagai pasangan suami isteri..

Macam kisah kali ini lain pula, apabila tind4kan seorang lelaki ini ketika di majlis akad nikahnya boleh mengund@ng kema4ahan ramai.

Lafaz talak lepas selesai akad nikah

Baru-baru ini viral di media sosiaI apabila tind4kan seorang lelaki ini menyebabkan dia dan pihak keluarga ‘isterinya’ bergad0h besar.

Pada mulanya lelaki tersebut tak menunjukkan sebarang tindak-tanduk mencurig@kan, malah dia bersikap gentleman menolong isterinya untuk duduk dan membetulkan kain dipakai wanita itu.

Sesudah saja mereka berdua duduk, jurunikah terus memulakan bacaan untuk meneruskan majlis. Di dalam video yang tular, tak diperlihatkan lelaki tersebut menyebut lafaz akad sepatutnya namun dia dilihat perlu menandatangani sebuah surat menurut suarajogja.id.

Walau bagaimanapun dengan tiba-tiba, lelaki tersebut terus mengambil mikrofon dan terus berdiri. Lalu dia terus melafazkan taIak kepada isterinya di hadapan keluarga wanita tersebut dan tetamu yang lain.

Oleh kerana terkej0t dengan tindakan lelaki itu, didkwa bapa kepada wanita tersebut terus bangun dan cuba untuk menyer@ng lelaki berkenaan. Kemudian dia turut diserang oleh ahli keluarga perempuan yang lain, manakala wanita tersebut hanya mampu menangis dan ditenangkan oleh orang ramai.

Kalau nak tengok video, klik di sini.

Namun, pvnca kejadian yang berlaku di Kota Bima, Indonesia itu masih tak dapat dipastikan. Sehingga kini video dimuat naik di Instagram pakde.brengos itu meraih hampir 30k views.

Kenapa lah dia boleh fikir nak buat macam tu?

Sumber LM

Be the first to comment on "“Mula2 gentIeman” – [VIDEO] Pengantin Buat ‘Kej0tan’, Lafaz Talak Pada Isteri Lepas Selesai Akad Nikah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*