“Saya dim4rahi kerana rakam video” – Individu Buat Lap0ran P0lis, Dakwa Terima SUNTlKAN V4ksin ‘Kosong’

Baru-baru ini, seorang individu telah membuat lap0ran p0lis mendkwa dia telah menerima sunt!kan v4ksin jenis Pflzer ‘kosong’.

Menurut Utusan, lap0ran p0lis yang telah dimuat naik dan tuIar di media sos!al itu mengatakan yang lelaki tersebut telah pergi ke H0spital Banting, Kuala Langat untuk mendapatkan sunt!kan,

Individu ini telah mendapat sunt!kan pada jam 11.30 pagi dan turut membuat rakaman video sepanjang proses berkenaan dijalankan.

Namun selepas proses tersebut selesai, lelaki ini menonton semula video yang dirakamkan dan mendapati pihak yang bertugas tak menekan jar0m sunt!kan tersebut.

Saya melihat semula video yang dirakam di telefon bimbit dan mengetahui bahawa sunt!kan itu adalah kosong iaitu hanya sunt!kan kosong yang tidak mempunyai apa-apa vksin.”

Bagi mendapatkan kepastian, individu ini telah pergi kepada pihak yang terIibat dan menunjukkan rakaman video tersebut namun pihak itu mendkwa sunt!kan v4ksin telah pun diberikan.

Tak berpuas hati, lelaki ini telah mendapatkan pandangan kedua dari rakannya yang bertugas sebagai seorang d0ktor.

Saya kembali semua kepada pihak berkenaan dan memberitahu bahawa sunt!kan yang diberikan adalah kosong.

Selepas mereka mem4rahi saya kerana merakam video, mereka berikan saya sunt!kan sekali lagi dan meminta saya memadam video berkenaan sebelum menerima v4ksin.”

Sementara itu, Ketua P0lis Daerah Kuala Langat, Superitendan Ahmad Ridhwan Mohd. Nor berkata pihaknya telah pun menerima lap0ran mengenai lnsiden tersebut dan sedang menjalankan siasatan lanjut.

Sumber LM

Be the first to comment on "“Saya dim4rahi kerana rakam video” – Individu Buat Lap0ran P0lis, Dakwa Terima SUNTlKAN V4ksin ‘Kosong’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*