Pelajar temui ajaI, didkwa str3s kejar ‘deadline assignment’ jadi punca kem4tian?

Sejak pagi tadi, tuIar di media sosiaI tentang berita kem4tian seorang peIajar Universiti Teknologi Mara (UiTM) Kedah yang men!nggal dunia.

Kejar deadline assignment?

Walau bagaimanapun, menerusi perkongsian yang tuIar di media sosi4l, peIajar tersebut dikatakan men!nggal dunia disebabkan pembul0h d4rah di kepaIa pec@h kerana str3s belajar secara atas talian dan keIetihan kerana mengejar deadIine tugasan universiti.

Nuurse yang mer@wat

Str3s terIampau, tak cukup tidur.

Beberapa perkongsian yang dibuat warganet turut memuat naik tangk@pan skrin mesej yang memaklumkan  mengenai pvnca kem@tian allahyrham.

Dikatakan dalam keadaan sihat.

Pelajar perempuan itu juga dikatakan dalam keadaan sihat dan tidak mempunyai sebarang peny4kit sebelum mengalami s4kit kepala dan munt4h disusuli saw@n.

Sesampainya di hspital, pelajar tersebut disahkan mengaIami pendar4han dalam 0tak memandangkan dia tidak cukup tidur dan str3s yang mel@mpau.

 

Pelajaran penting, kesihatan m3ntal juga penting.

Sehubungan dengan itu, pelbagai k0men diterima dan rata-rata berasa sed!h mendengar perkhabaran tersebut.

Kebanyakkan yang meninggalkan k0men juga adalah golongan pelajar yang memahami bagaimana ‘der!tanya’ beIajar secara atas talian dengan tugasan-tugasan universiti yang bertimbun sehingga terpksa berjaya malam untuk menyelesaikannya.

Memang ada yang hari2 rush kejar deadline

 

 

Innalillahiwainailahirajiun

Innalillahiwainailahirajiun

Harap k3s macam ni tak berulang lagi

Walau bagaimanapun, belum ada sebarang kenyataan rasmi berkenaan pvnca kem4tian pelajar tersebut. Diharap segala kekeIiruan berkenaan spekuIasi yang berlegar di media sosiaI sejak pagi tadi dapat dihuraikan.

Salam tkziah buat keluarga allahyrham.

Sumber: Facebook Diana Mddaud, Twitter @aiynanajwaa@afiqdruce

Via omm

Be the first to comment on "Pelajar temui ajaI, didkwa str3s kejar ‘deadline assignment’ jadi punca kem4tian?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*