[VIDEO]“Ibu mana x SEDlH” – [VIDEO] 4 Bulan Tak Jumpa, Tiba-tiba Dapat Berita Anak Sudah Tiada

Sejak Perintah KawaIan Pergerakan (PKP) dijalankan, kita tak dapat nak berkumpuI atau berjumpa dengan ahli keluarga seperti dulu. Namun tind4kan ini perlu, dalam usaha untuk memut0skan rantaian C0vid-19 dari makin berleIuasa.

Namun, kisah ‘pertemuan’ ahli keluarga ini mampu menyentuh jiiwa kita semua.

4 bulan tak jumpa.. Tak sngka ‘jumpa’ macam ni.

Baru-baru ini, beberapa buah video mendapat perhatian ramai apabila seorang ibu dilihat menahan seb@k melihat proses pengebvmian anaknya dari jauh.

Kisah yang dikongsi melalui akaun TikT0k @mis_nsha menunjukkan neneknya yang sed!h apabila hanya dapat ‘berjumpa’ dengan anaknya yang dah terbuj0r kaku.

Difahamkan juga, allahyrham yang juga pakcik kepada pemilik akaun ini men!nggal dunia ak!bat positif C0vid-19.

Dapat tengok di sebalik temb0k

Bagi mematuhi S0P yang dah ditetapkan, mereka sekeluarga tak dapat untuk melihat pr0ses pengebvmian yang diIakukan di tanah perkub0ran daerah Batu Rakit, Kuala Nerus, Terengganu, dengan lebih dekat.

Amat menyed!hkan apabila mereka hanya mampu melihat di sebalik temb0k saja. Lebih sayu apabila si nenek tak melepaskan pandangannya dari melihat pengebvmian anaknya itu.

 

Mak saudara semua tak boleh balik

Tambah gadis itu lagi, ibu saudaranya semua tak dapat pulang ke kampung di sebabkan lar@ngan rentas negeri yang dikeluarkan..

Dia juga turut memberitahu bahawa kali terakhir mereka bertemu pakciknya itu adalah pada tahun lepas.

Memang kuat betul dugaan mereka yang kehiIangan ahli keluarga semasa musim pandemik ni. Min doakan semoga semua terus kuat menempuh cab@ran yang mendatang.

Sumber LM

Be the first to comment on "[VIDEO]“Ibu mana x SEDlH” – [VIDEO] 4 Bulan Tak Jumpa, Tiba-tiba Dapat Berita Anak Sudah Tiada"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*