[VIDEO] Usung pes@kit pengsan, ‘frontliners’ reb@h terbaring atas jalan

Kenaikan k3s C0VID-19 di Selangor telah mencet0skan kebimbangan dalam kalangan penduduk malah, ia turut mengakibatkan Pusat Penilaian C0vid-19 di Stadium Malawati, Shah Alam (CAC Stadium Malawati) dis3rbu orang ramai atas tujuan pemer!ksaan kesihatan.

Menerusi siaran Buletin TV3 semalam, hampir 4,000 orang individu yang dijngkiti C0VID-19 hadir bagi melap0rkan diri seawal jam 6 pagi biarpun kaunter dibuka 3 jam kemudian.

Orang ramai membanjiri CAC Stadium Malawati.

Ternyata keadaan di situ begitu sesak dengan pes4kit yang terdiri dari pelbagai peringkat umur terkmasuk b@yi, kanak-kanak dan warga emas.

Seorang fr0ntliners rebah ketika menyelamatkan pes4kit

Bagaimanapun, di sebalik kesesakan tersebut fr0ntliners dilihat gigih berju@ng mengendalikan para pes4kit yang berada di Pus@t Penilaian C0VID-19 terbabit.

Siapa sngka, tiba-tiba kekec0han berlaku di mana terdapat seorang individu yang jatuh pengs@n tanpa sebab. Berikutan itu, petugas kesihatan menjadi cemas dan bertungkus-lumus berusaha untuk menyelamatkan pes4kit tersebut.

Namun, apa yang menyedihkan adalah sewaktu mereka terkej4r-kej4r ketika mengusung pesakit itu di atas stretcher, mereka tergeIincir dan salah seorang daripada mereka dilihat terjat0h lalu reb@h dan terbar!ng di atas jalan.

Mungkin disebabkan terlalu pen4t dan tidak larat untuk bangun semula, lebih menyay@t hati apabila petugas itu dilihat hanya terbar!ng buat beberapa ketika ketika orang ramai sibuk membantu.

Kejadian tersebut telah mendapat pelbagai reaksi daripada netizen yang mana rata-rata mereka meluahkan simpati dan rasa seb@k tatkala menyaksikan peng0rbanan para fr0ntliners.

Beratnya amanah fr0ntlines

Via omm

Be the first to comment on "[VIDEO] Usung pes@kit pengsan, ‘frontliners’ reb@h terbaring atas jalan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*