Ebit Lew minta Nadir Al-Nuri jawab, mana RM20 juta hasiI derma rkyat Malaysia?

Pendkwah bebas, Ustaz Ebit Iew mempers0alkan bagaimana RM20 juta yang dikumpul Ketua Pegawai Eksekutif Cinta G@za Malaysia, Muhammad Nadir Al-Nuri hasil kutipan tabung d3rma diagihkan kepada r4kyat PaIestin.

Menerusi sesi sidang media yang disiarkan secara langsung di media sosial sebentar tadi, Ebit terpksa bertanya mengenai perkara tersebut selepas segelintir warganet mendkwa beliau menggunakan duit sumbangan r4kyat Malaysia untuk menjayakan MlSl kemanusiaan di G@za.

Menjawab tud0han tersebut, pendkwah berusia 36 tahun itu berkata, beliau telah menggunakan duitnya sendiri bagi menanggung segala k0s perbelanjaan sepanjang berada di sana.

Ramai yang m4ki saya, mereka ingat saya bawa duit rkyat Malaysia pergi sana. Yang kumpul duit ini adalah pertubuhan bukan kerajaan (NG0) dimana kali ini diketuai oleh Nadir.
“Ada dalam live, dia beritahu dapat RM20 juta. Jadi yang kumpul duit ni adalah Nadir. Bukan sikit, banyak dia kumpul hasil kebaikan rkyat Malaysia.

“Jadi dia tanya saya… patut soalan tu dituju kepada beliau, terangkan mana duit RM20 juta tu. Saya pun bukan nak tanya, tapi ada yang m4ki saya.
“RM20 juta tu setahun, tahun depan RM20 juta lagi dan seterusnya. Banyak NGO kat sana yang baik dan ikhlas, tapi saya tujukan soalan pada Nadir. Ada bvkti, resit begitu begini?,” soalnya.

Sumber: Facebook Ebit Lew.

Via omm

 

Be the first to comment on "Ebit Lew minta Nadir Al-Nuri jawab, mana RM20 juta hasiI derma rkyat Malaysia?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*