AKTlVlS Ini PerIekeh Malaysia Lepas lsrael Raih Pingat Pertama Olimpik 2020

Beberapa bulan lalu, rkyat Malaysia melakukan ser@ngan siber ke atas warga lsraeI selepas mereka menyer4ng penduduk PaIestin dengan kej4m dan tidak berperikemanusiaan.

Terbaharu, warganet Malaysia sekali lagi ‘menyer4ng’ warga lsraeI selepas seorang akt!vis memperl3keh Malaysia yang masih belum meraih sebarang pingat di Sukan 0limpik Tokyo 2020.

Kenyataan tersebut dikeluarkan akt!vis tersebut dalam satu ciapan di Twitter. Ironinya, perbandingan ini dilakukan selepas baru sehari Sukan Olimpik T0kyo 2020 berlangsung. Untuk rek0d, lsrael meraih pingat g4ngsa menerusi sukan taekwand0 wanita bawah 49kg.

Tidak cukup dengan itu, seorang wanita lsrael yang sebelum ini pernah ‘berper4ng’ dengan warganet Malaysia membalas ciapan tersebut dengan mengatakan warga Malaysia ‘k0yak’.

Ciapan akt!vis ini menarik perhatian warganet Malaysia, yang rata-ratanya beranggapan mereka masih terkesan dengan ser@ngan siber rkyat Malaysia tempoh hari.

Malah, ramai yang membaIas dengan mengatakan negara lsrael tidak sepatutnya bertanding di Olimpik 2020 kerana mereka tidak wujud di dalam peta.

Untuk rekod, pada Sukan 0limpik Rio 2016 sebelum ini, Malaysia berada di tangga ke-60, manakala lsrael berada di tangga ke-77.

Sumber LM

Be the first to comment on "AKTlVlS Ini PerIekeh Malaysia Lepas lsrael Raih Pingat Pertama Olimpik 2020"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*