Anwar Ibrahim Pilihan Utama NETlZEN Jadi PM ke-9?

Ini adalah info yang dikongsikan oleh p0rtal berita Sinar Harian, Datuk Seri Anwar Ibrahim dikatakan adalah pilihan utama netizen untuk menjadi Prdana Mnteri Malaysia yang ke-9.

Antara cal0n lain yang diundi ialah Datuk Seri Najib yang mendapat tempat ke 2 dengan jumlah undian sebanyak 24.45%. Ini diikuti Prdana Mnteri, Tan Seri Muhyidin Yassin dengan 14.55%.

Manakala ditempat ke 4 Ahli Parlimen Rantau iaitu Datuk Seri Mohammad Hassan dengan jumlah undian 6.74%, manakala Ahli ParIimen Rembau, Khairy Jamaluddin ditempat ke 5 dan diikuti oleh Datuk Seri Hishammuddin Hussein, Ahli PaIimen Sembrong di tempat ke 6 dengan jumlah undian 3.89%.

Manakala pilihan utama sebagai cal0n PM ke 9, Datuk Seri Anwar Ibrahim jauh mendahului caIon lain dengan jumlah undian sebanyak 45.76%.

Hasil undian di atas talian itu melibatkan seramai 1,207 netzen di semua platf0rm sosiaI media Sinar Harian.

Antara tokoh politik yang tidak berada dalam senarai calon ialah Prsiden Umno Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi. dan bekas Prdana Mnteri Tun Mahathir Mohammad. Selain itu, tidak ada seorang pun wakil dari p@rti PAS yang dical0nkan

Namun begitu, undian itu tidaklah boleh memberi gambaran yang tepat untuk mewakili pilihan lebih kurang 32 juta penduduk di Malaysia.

Datuk Seri Anwar Ibrahim 45.76%

 

Datuk Seri Najib Tun Razak 24.54%

Tan Sri Muhyidin Yassin 14.55%

Datuk Seri Mohammad Hassan 6.74%

Khairy Jamaluddin Abu Bakar 4.57%

SUMBER/KREDIT: Sinar Harian.

Via klviraI

 

Be the first to comment on "Anwar Ibrahim Pilihan Utama NETlZEN Jadi PM ke-9?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*