[VIDEO] Dapat berita ibu ‘pergi’ kerana C0VID-19, anak camp@k phone mer4ung panggil ‘Mak!’

KehiIangan lnsan tersayang ak!bat C0VID-19 boleh menyebabkan tekanan dan tr@uma kepada mereka yang ditinggaIkan.

Tambahan lagi apabila ahli keluarga tidak dapat ‘mengiringi’ mahupun menatap wajah mereka buat kali yang terakhir. Selain itu, ramai juga yang berasa kesaI dan sed!h kerana tidak dapat menemani lnsan tersayang saat bertar0ng dengan v1rus tersebut.

Begitulah per!tnya yang dilalui oleh lelaki ini sewaktu menerima perkhabaran ibunya telah men!nggal dunia ak!bat C0VID-19.

Difahamkan lagi, ibunya disahkan positif C0VID-19 dan setiap ahli keluarga tidak dibenarkan untuk melawat mahupun berjumpa pes4kit walaupun sekali.

Terima ‘panggilan’ berita dvka.

Menerusi sebuah video yang dikongsi oleh @fhairulfizzy13 di apIikasi TikT0k, kelihatan lelaki itu sedang duduk di tangga rumah sambil bercakap di telefon.

Namun siapa sangka, rupanya panggilan itu menyampaikan berita dvka memaklumkan bahawa ibunya telah men!nggal dunia kerana C0VID-19.

Camp@k phone dan mera0ng.

Disebabkan terlalu terkej0t dan sed!h mendengar perkhabaran itu, lelaki itu terus men4ngis dan menc@mpakkan telefonnya sebelum meraung memanggil ibunya, ‘Makkkkk!’, buat beberapa kali.

Menjengah ke ruangan k0men, rata-rata netizen turut meluahkan rasa seb@k tatkala menyaksikan video berkenaan. Malah, ramai yang berkongsi pengalaman sama terp4ksa menghadapi kesed!han kehiIangan insan tersayang ak!bat C0VID-19.

KehiIangan doa seorang ibu kita bukan siapa2 lagi.

Mari sedekahkan al-Fatihah buat semua pes4kit yang telah ‘pergi’ meninggaIkan kita kerana C0VID-19…

Sumber: TikTok @fhairulfizzy13

Be the first to comment on "[VIDEO] Dapat berita ibu ‘pergi’ kerana C0VID-19, anak camp@k phone mer4ung panggil ‘Mak!’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*