“Rim dia je dah boleh beli sebiji kereta”- Harga BasikaI Dato Azizul Cecah Ratusan Ribu Jadi Perbualan Netizen

Dato Azizulhasni Awang atau dikenali sebagai The P0cket R0cketman merupakan jaguh sukan berbasikal trek Malaysia. Beliau mendapat gelaran tersebut kerana tub0h badannya yang kecil. Beliau merupakan peIumba yang kini menduduki ranking nombor 1 dunia bagi acara Keirin.

Semalam kec0h di media sos!al, seorang pengguna Twitter memuat naik gambar Dato Azizulhasni dengan basikalnya dan meletakkan caption harga setiap satu komp0nen basikal milik beliau..

“Siapa je tak terkej0t dengar harga basikal tu”

Menurut Astro Awani, harga basikal milik Dato Azizulhasni direka dengan harga mencecah RM13 juta. Namun, beliau mendedahkan bahawa harga sebenar basikal m0del WX-R V0rteq yang akan digunakannya di Sukan Olimpik Tokyo 2020 tidaklah semahal seperti yang disangka. Gug0r jant0ng min dengar.

Menurut pemilik acc0unt Twitter @StorKasut, setiap komponen basikal tersebut mempunyai harga yang berbeza dan jumlah harganya hampir mencecah RM 300,000 .

“Harga sp0ket motor aku baru RM45 je”

Beberapa pengguna Twitter yang memberi k0men tentang harga basikal tersebut meluahkan rasa terkej0t dan tak percaya. Ada juga k0men lawak yang buat min geli hati. Haish.. ada-ada je korang ni…

Dato Azizulhasni menyatakan pelaburan besar dilakukan ISN itu adalah menerusi kerjasama dengan syarikat dari United Kingd0m, T0TALSIM Ltd. yang menekankan teknologi aerodinamik dan berat fizikal basikal bagi menyesuaikan dengan karakter pelumba. Maka tidak peIik la harga basikal tu mahal, lap0r Berita Harian.

Pada jam 2:30 petang waktu Malaysia harini, jaguh berbasikal trek Malaysia, Dato Azizulhasni Awang akan membvru pingat emas yang pertama Malaysia di Sukan Olimpik Tokyo 2020.

Semoga Dato Azizulhasni dapat bawa balik pingat emas yang pertama, amiin….

Sumber LM

 

Be the first to comment on "“Rim dia je dah boleh beli sebiji kereta”- Harga BasikaI Dato Azizul Cecah Ratusan Ribu Jadi Perbualan Netizen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*