Mula-Mula Ur0t, Lepas Tu…Pend4kwah Terkenal Cab0I Budak Lelaki

KOTA BHARU – Seorang pendkwah terkenal direm@n bermula hari ini bagi membantu sias@tan melibatkan k3s cab0l dan melakukan am@ng s3ksuaI terhadap seorang remaja lelaki berusia 13 tahun di Tanah Merah, Selasa lalu.

Perintah rem@n enam hari sehingga Rabu depan dikeluarkan oleh Penolong Pendaftar Mhkamah, Nor Faezah Abdullah di Mhkamah Majstret, di sini pada Jumaat.

Ketua P0lis Kelantan, Datuk Shafien Mamat berkata, dalam kej4dian jam 8 pagi di sebuah rumah di Tanah Merah itu, susp3k dikatakan meng@du s4kit badan kepada mngsa.

“Pada mulanya mngsa mengur0t susp3k di bahagian ruang tamu dan kemudian mengajak mngsa masuk ke dalam bilik kerana tak0t orang nampak.

Ketika di dalam bilik, berlaku sesuatu yang tidak diingini menyebabkan mngsa terkej0t dan memberitahu susp3k mahu ke bilik air.

“Ek0ran kej4dian tersebut, mangsa datang ke baIai untuk membuat lap0ran p0lis dan susp3k ditangk4p di rumahnya di Machang jam 1 pagi Jumaat,” katanya.

Susp3k direman selama enam hari bagi membantu sias@tan mengikut Sksyen 14(a) Akta KesaIahan-KesaIahan Sksual Terhadap Kanak-Kanak 2017.

Sumber: Sinar Harian

 

Be the first to comment on "Mula-Mula Ur0t, Lepas Tu…Pend4kwah Terkenal Cab0I Budak Lelaki"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*