Tahap 0ksigen Abang Siti Sarah Rendah, Shuib Mohon Doa – ‘Saya Dah Jadi F0bia’

Pelawak dan usahawan Shuib, 36, mendedahkan abang kepada penyanyi Siti Sarah iaitu Ahmad Firdaus Raissuddin telah dimasukkan ke Hspital Serdang, Selangor.

Tahap oksigen rendah.

Menurut Shuib, tahap 0ksigen abang iparnya menurun justeru dia memohon agar orang ramai terus mendoakan kesembuhan beliau.

Bila saya dapat tahu tahap 0ksigen dia, saya terus suruh pergi ke hspital. Saya dah jadi f0bia.

Abang ipar saya sekarang berada di Hspital Serdang. Ini hari kelapan dia kuar4ntin. Tahap oksigen dia dr0p tapi alhamdulillah stabil.

Saya mohon orang ramai doakan kesembuhan dia. Tolong doakan abang ipar saya terus kuat.

Perkara itu dimaklumkan Shuib selepas selesai majlis tahlil buat Allahyrham isterinya, sebentar tadi.

Kali pertama jumpa Ayash Affan.

Dalam pada itu, pemilik nama Shahmira Muhamad turut meluahkan rasa gembira dan teruja apabila bakal bertemu dengan anak keempatnya, Ayash Affan buat kali pertama pada Rabu.

Saya tak sabar nak jumpa, nak pegang dia.. tapi dalam masa yang sama saya sangat s3dih sebab ibu dia tak sempat jumpa dia.

Dia (Siti Sarah) gadaikan ny4wa dia untuk selamatkan anak kami.

Pada Jumaat lalu, Siti Sarah melahirkan b@yi lelaki, Ayash Affan melalui pembedahan tanpa sedar, jam 5 petang.

Pada hari sama, paras 0ksigen jat0h sehingga 40 peratus, kemudiannya meningkat 77 peratus pada jam 2 pagi, dan terus menunjukkan perkembangan positif meningkat sehingga 85 peratus kelmarin namun pada Ahad malam Shuib memberitahu keadaan Sarah kembali kritikalselepas menurun 40 peratus.

Siti Sarah telah menghembuskan nafas terakhir di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hspital Canselor Tuanku Muhriz, Universiti Kebangsaan Malaysia, UKM (HCTM) akibat pandemik C0VID-19, jam 5.13 pagi Isnin.

Siti Sarah sekeluarga disahkan positif C0vid-19 sejak 25 Julai lalu selepas mereka menjalani ujian saringan apabila pembantu rumah disahkan positif wab@k itu.

Siti Sarah dan Shuib berkahwin pada 2011 dan mendapat tiga cahaya mata lain iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6.

Sumber: Facebook @AhmadFirdousRaissuddin

Via ohbulan

Be the first to comment on "Tahap 0ksigen Abang Siti Sarah Rendah, Shuib Mohon Doa – ‘Saya Dah Jadi F0bia’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*