Shuib Termenung Fikir PasaI Susu Anak, Syatilla Melvin Ada Tawar Diri – ‘Saya Nak Kena Tanya Ustaz Dahulu’

Pelawak dan usahawan Shuib, 36, akui sudah mula terfikir bagaimana untuk menjaga anak-anaknya terutamanya b@yi Ayash Affan selepas kehiIangan isteri tercinta, Allahyrham penyanyi Siti Sarah.

Dia suruh saya yang jaga b@by.

Akui Shuib, dia termenung memikirkan susu apa yang akan diminum b@yinya sejurus dibenarkan pulang ke rumah.

Katanya lagi, arwh isterinya juga pernah menyuarakan hasrat mahu dirinya yang menjaga anak bongsu mereka.

Pagi tadi bangun tidur… termenung kejap. Terfikir kalau b@by dah balik rumah, dia nak minum susu macam mana.

Teringat kata-kata arwh… dia suruh saya yang jaga b@by sebab tak nak bersengkang mata.

Sebab tiga orang anak kami, memang dia yang banyak jaga. Masa itu terfikir kalau tak larat, dia masih ada. Tapi rupa-rupanya memang betul saya kena jaga seorang diri.

Memang fasal susu ini buat saya termenung juga. Sebab sekarang d0ktor kata b@by minum susu tepung tapi kalau ada susu ibu, boleh bawa ke hspital. Itu dah soalan cepumas… susu siapa pula nak bagi.

Ramai orang yang tawarkan termasuk Samtilla (Syatilla) pun ada. Bila fikir balik, kena juga tahu orang itu minum apa… nanti jadi ibu susuan. Saya tak tahu sangat, nak kena tanya ustaz dahulu..

Dktor cuba dapatkan gambar & video b@by.

Dalam pada itu, Shuib menyatakan pegawai perubatan akan berusaha untuk mendapatkan gambar dan video anaknya untuk ditatap memandangkan keadaan di Hspital Cansel0r Tuanku Muhriz (HCTM), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), ber!siko tinggi C0vid-19.

Sepatutnya hari ini dapat berjumpa tapi lebih kurang 11 pagi tadi pengarah HCTM hubungi saya beritahu kata dah berbinc4ng dengan dktor lain… keadaan di sana tidak sesuai sekarang sebab ris!ko C0vid-19 tinggi.

Untuk lebih selamat, dia terpaksa tunda lagi. Tapi dia tetap akan cuba dapatkan gambar dan video baby. Anak-anak pun dah tanya bila dapat tengok, saya lagi la nak tengok b@by.

Alhamdulillah keadaan dia stabil dan berat dia pun dah lebih 1.8 kilogram. Cuma waktu sekarang tidak sesuai untuk ambil gambar, dktor bimbang saya akan s3dih.

Tapi dktor akan cuba untuk ambil gambar b@by. Insya-Allah dalam sebulan lebih lagi, b@by mungkin akan balik ke rumah lagi.

Majlis bacaan tahlil secara maya hari ketiga buat Siti Sarah yang diketui oleh Ustaz Fakhrul UNIC dan bacaan doa daripada Ustaz Tarmizi Abdul Rahman diikuti tazkirah oleh Ustaz Shahrizan.

Terdahulu, Siti Sarah telah menghembuskan nafas terakhir di Unit Rawatan Rapi (lCU), Hspital Cansel0r Tuanku Muhriz, Universiti Kebangsaan Malaysia, UKM (HCTM) ak!bat pandemik C0VID-19, jam 5.13 pagi Isnin.

Siti Sarah terpksa ditidurkan dan melahirkan b@yi lelaki, Ayash Affan melalui pemb3dahan tanpa sedar, jam 5 petang pada Jumaat.

Pada hari sama, paras 0ksigen jat0h sehingga 40 peratus, kemudiannya meningkat 77 peratus pada jam 2 pagi, dan terus menunjukkan perkembangan positif meningkat sehingga 85 peratus kelmarin namun pada Ahad malam Shuib memberitahu keadaan Siti Sarah kembali krit!kal selepas menurun 40 peratus.

Siti Sarah sekeluarga disahkan positif C0vid-19 sejak 25 Julai lalu selepas mereka menjalani ujian saringan apabila pembantu rumah disahkan positif wab4k itu.

Siti Sarah dan Shuib berkahwin pada 2011 dan mendapat tiga cahaya mata lain iaitu Uwais Alqarni, 10, Dzahira Talita Zahra, 8, dan Ariq Matin, 6.

Sumber: Instagram @sitisarahraissuddin@samtilla

Via ohbulan

Be the first to comment on "Shuib Termenung Fikir PasaI Susu Anak, Syatilla Melvin Ada Tawar Diri – ‘Saya Nak Kena Tanya Ustaz Dahulu’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*