Tr@uma 24 Ahli Keluarga Positif C0VID-19, Zizan Razak Tak BERANl Keluar Bekerja – ‘Saya Harus Memikirkan KeseIamatan lbu’

PellIawak dan pengacara p0pular, Zizan Razak, 37, mengakui berasa tr4uma apabila 24 ahli keluarga dan sanak saudara disahkan p0sitif C0VID-19 serentak, baru-baru ini.

Dua ahli keluarga terk0rban.

Menurut Zizan, apa yang lebih menyed!hkan adalah C0VID-19 telah meng0rbankan dua ahli keluarga yang berada di Dungun, Terengganu.

Berita dvka yang diterima itu membuatkan dirinya dan ibu, Anai Ibrahim yang tinggal di Kuala Lumpur berasa tak0t untuk keluar dari rumah.

C0VID-19 bukan perkara main-main. Menambahkan keris@uan apabila berdepan pengalaman ibu saudara bersama empat sepupu yang rapat disahkan positif.

Lebih menak0tkan, bapa mentua ibu saudara dan pembantu rumah menjadi k0rban dalam sekelip mata selepas dijngkiti.

Saya dan ibu jadi ng3ri mahu keluar rumah. Pelbagai kisah, pengalaman dan teladan ahli keluarga yang positif menimbulkan banyak kesedaran, setiap langkah perlu waspada dan jaga pr0sedur 0perasi standard (S0P) bagi mengelakkan jngkitan.

Tak ber@ni nak keluar bekerja..

Dalam pada itu, pemenang tiga kali trofi Artis Komedi Popular, Anugerah Bintang Popular BH (ABPBH) berkata dia memilih untuk kekal berada di rumah dan memilih work from home (WFH).

Kata pemilik nama Mohd Razizan Abdul Razak, dia perlu mengutamakan keselamatan dan ny4wa ibunya yang tinggal sebumbung dengannya.

Jujurnya, saya tiada keber@nian nak keluar bekerja dengan jumlah harian positif C0VID-19 melebihi 20,000.

Saya boleh mohon surat Kemnterian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) atas dasar kerja, namun, saya harus memikirkan ny4wa dan keselamatan ibu yang tinggal sebumbung dengan saya.

Lagi pun, keris@uan saya lebih tinggi dengan pengalaman saudara mara dijngkiti C0VID-19. Ia juga menyeb@bkan hati saya tidak seronok bekerja di luar.

Sumber: BH Online, Instagram @zizanrazak869

Via ohbulan

Be the first to comment on "Tr@uma 24 Ahli Keluarga Positif C0VID-19, Zizan Razak Tak BERANl Keluar Bekerja – ‘Saya Harus Memikirkan KeseIamatan lbu’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*