[VIDEO] Rancang Buat lVF Lepas Lapan Tahun Kahwin, Wanita Men4ngis D0ktor Saran Buang RAHlM

Setiap pasangan yang bergelar suami isteri pasti menginginkan kehadiran cahaya mata sebagai pelengkap rumah tangga mereka. Namun, tidak semua pasangan bernasib baik untuk memiliki zuriat. Walaupun sukar untuk menerima kenyataan ini tapi sebagai manusia kita perlulah berusaha dan sentiasa bersangka baik dengan-Nya.

Terkej0t d0ktor sarankan untuk buang r4him.

Menerusi video yang dimuat naik oleh Novyandi di akaun Instagram, dia memberitahu bahawa setelah hampir lapan tahun mendirikan rumah tangga, akhirnya dia membuat keputusan untuk meIakukan rawatan in vitro fertiIisation (lVF).

Ketika membuka surat keputusan daripada hasil pemeriksaannya sama ada dia boleh menjalani IVF ataupun tidak, wanita berkenaan terkej0t apabila d0ktor telah menyarankannya untuk menjaIani proses hysterect0my iaitu proses pembuangan rah!m.

2 bulan lalu masa tengok keputusan test yang menentukan sama ada boleh atau tak buat program tabung b@yi. Masih tak percaya dan mengharap apa yang dilihat itu salah.

Takdir Allah apa-apa pun itu pastu terbaik untuk hamba-Nya. Kami tidak mempunyai kuasa atas diri kami sikit pun ya Allah.

Bagaikan tidak percaya dengan kenyataan itu, N0vyandi membaca surat berkenaan banyak kali sehingga men4ngis dan suaminya turut memberi kata-kata semangat kepadanya. Impiannya ingin mempunyai cahaya mata berkec@i begitu sahaja.

Sering mengaIami senggug0t ter0k ketika zaman sekolah.

Walaupun mereka tidak ada rezeki untuk dikurniakan cahaya mata, namun suaminya tetap menyok0ngnya dan mengatakan bahawa anak itu bukan satu-satunya kunci kepada kebahagian rumah tangga mereka.

Terima kasih suami yang sentiasa menyokong saya dan selalu menyayangi saya seadanya. Awak selalu cakap yang anak-anak tu bukan satu-satunya kunci untuk kebahagian kita. InsyaAllah saya baik-baik sahaja.

Ujarnya lagi, dia sering mengalami senggug0t yang agak ter0k sejak sekolah lagi dan tujuan dia berkongsi mengenai peny4kit yang dialaminya itu adalah untuk dijadikan pengajaran buat wanita di luar sana.

‘Masih mengharap apa yang dilihat itu salah’

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh Novyandi (@novyandi)

 

Sumber : novyandi

Via ohbulan

Be the first to comment on "[VIDEO] Rancang Buat lVF Lepas Lapan Tahun Kahwin, Wanita Men4ngis D0ktor Saran Buang RAHlM"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*