Rayuan Sherie Merlis segera dapat perhatian, ini l0kasi ahli keluarga p0sitif C0vid di tempatkan

AKHIRNYA rayuan dan luahan pelakon Sherie Merlis mendapat perhatian apabila adiknya yang disahkan positif C0vid-19 ditawarkan untuk menjaIani kuar4ntin di sebuah hotel di Kuala Lumpur

Simpati dengan nasib Sherie yang terpaksa mendiami sebuah rumah bersama anggota keluarga yang ramai, hotel Royale Chulan Kuala Lumpur dengan kerjasama Megaklinik Zahran segera menghulurkan bantuan dengan menyediakan l0kasi untuk kuar4ntin.

Menurut Pengurus Besar R0yale Chulan Kuala Lumpur, Badrul Rezal Baharudin, pihaknya akan menguruskan tempat tinggal dan rawatan sepanjang kuar4ntin selama 10 hari di hotel berkenaan.

Luahan keresahan Sherie mendapat perhatian ramai pihak.

“Pihak kami mengetahui mengenai keadaan Sherie selepas membaca artikel di mStar. Jadi, kami terus cuba menghubunginya.

“Kebetulan pula, rakan kerjasama kami iaitu Megaklinik Zahran turut ada menghubungi Sherie untuk membantunya.

“Pihak Megaklinik akan menguruskan haI rawatan serta kenderaan yang membawa keluarga itu ke hotel kami.

“Manakala kami akan menaja sepenuhnya dari segi penginapan dan makan minum sepanjang mereka kuar4ntin di hotel selama 10 hari,” katanya kepada mStar.

Pihak kami mengetahui mengenai keadaan Sherie selepas membaca artikel di mStar.

Menerusi ujian calitan yang dilakukan, adik aktres berkenaan bersama suami dan dua anak kecil mereka didapati positif C0vid-19 dan sudah dibawa ke hotel itu kira-kira jam 8 malam Ahad.

Manakala ahli keluarga yang lain termasuk pelakon telefilem 30 Hari Puasa itu sudah meIakukan ujian calitan dan tidak dijngkiti v1rus berkenaan.

Menerusi lap0ran mStar, Sherie meluahkan rasa bimbang selepas adiknya yang positif v1rus itu diminta menjalani kuaranti di rumah yang didiami 11 orang termasuk dia sendiri.

Lebih membimb4ngkan apabila kediaman itu turut didiami ibu bapa mereka yang berdepan masalah penyakit kr0nik serta lima kanak-kanak dan seorang b@yi.

Sherie dan anaknya antara tidak dij4ngkiti w4bak itu.

Ujar Sherie, adik perempuannya itu disahkan positif namun diarahkan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) untuk menjalani kuarantin di rumah sehingga tindakan lanjut diambil dalam masa terdekat.

Dalam pada itu, Badrul menjelaskan bantuan yang diberikan merupakan salah satu tanggungjawab sosial korp0rat (CSR) yang dilakukan oleh pihak hotel.

“Royale Chulan Kuala Lumpur dengan kerjasama Megaklinik Zahran sememangnya menawarkan khidmat rawatan dan pusat kuarantin buat pes4kit C0vid-19.

“Kami menawarkan bantuan dan menaja sepenuhnya keluarga Sherie yang dij4ngkiti wab4k tersebut,” ujarnya.

Terdahulu KEADAAN rumah yang padat dengan 11 orang ahli keluarga termasuk adik yang disahkan positif C0vid-19 mengund4ng keresahan pelakon Sherie Merlis.

Lebih membimb@ngkan apabila kediaman dua bilik tidur yang didiami mereka turut dihuni ibu bapa yang berdepan masalah peny4kit kr0nik serta lima kanak-kanak dan seorang b@yi.

Ujar Sherie, adik perempuannya itu disahkan positif namun diarahkan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) untuk menjalani kuarantin di rumah sehingga tind4kan lanjut diambil dalam masa terdekat.

Fizz Fairuz Cuba Bantu

Dalam pada itu, Fizz Fairuz cuba menghubungi Sheire dan meminta beliau untuk membalas masej yang di hantar. Terdahulu Fizz banyak membantu meringankkan urusan Shuib sekeluarga ketika berhadapan dengan m4salah C0vid

“Kak.. saya try kol akak tak dpt.. ada msg,nanti reply” tulis Fizz Fairuz.

Sumber trendingsangat

Be the first to comment on "Rayuan Sherie Merlis segera dapat perhatian, ini l0kasi ahli keluarga p0sitif C0vid di tempatkan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*