[VIDEO] Ingatkan Mainan! Wanita Terkej0t Jumpa UIaar S@wa Ketika Beli-Belah Di Australia

Seorang wanita Australia dikej0tkan dengan kemunculan seek0r uIar s4wa ketika membeli-belah di sebuah pasar raya. Kej4dian dilap0rkan berIaku di Canberra, Australia.

Wanita tersebut, Helaina Alati menjelaskan ketika itu dia sedang mencari rempah ratus untuk dimasak pada malam hari. Pada mulanya, dia tidak menyedari kehadiran haiwan reptiIia sepanjang 3 meter yang berada di belakang botol-botol rempah.

“Saya berada di rak rempah mencari sesuatu untuk dimasak bersama ayam pada malam nanti. Pada mulanya, saya tidak sedar kerana uIar tersebut berada di belakang botol-botol rempah yang kecil”, jelas Helaina.

Kehadiran uIar s4wa itu mula disedari selepas ia menjalar keluar dari rak dan menampakkan seluruh badannya.

“Nasib baik saya ada pengetahuan mengenai uIar, jadi saya agak tenang pada ketika itu. Ia sememangnya mengej0tkan sedikit kerana saya tidak meny4ngka akan bertemu uIar”, ujar Helaina.

Helaina kemudian mengambil beg khas untuk menyimpan uIar di rumahnya dan kembali semula ke pasar raya untuk menangk4p uIar s4wa tersebut. Difahamkan, g@dis ini telah melepaskan uIar tersebut semua ke habitatnya.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh Helaina Alati (@helainaalati)

Untuk rek0d, Helaina Alati mempunyai pengalaman dalam men4ngkap uIar. berbiisa ketika dia menjadi sukareIawan di Syndey beberapa tahun lalu.

Kredit: AP News

Via LM

Be the first to comment on "[VIDEO] Ingatkan Mainan! Wanita Terkej0t Jumpa UIaar S@wa Ketika Beli-Belah Di Australia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*