“Ker@jaan Pun Tak Boleh P4ksa”- Edika Yus0f UIas lsu 779 Guru T0lak VAKSlN

Rentetan daripada lsu 779 guru yang men0lak svntikan v4ksin C0VID-19, pelak0n Edika Yusof turut tidak ketinggalan dalam memberi pandangan tentangnya.

Ada Sebab Kenapa 779 Guru T0lak Vksin. 

Edika menggesa pihak Kemnterian Kesihatan Malaysia (KKM) untuk memainkan peranan penting dalam haI ini. Kongsi peIakon ini, pihak KKM perlu pastikan guru yang menerima v4ksin itu tidak menghid@pi sebarang peny4kit kr0nik selepasnya.

“Pihak KKM kena pastikan tiada cikgu yang mendapat s4kit kr0nik selepas vksin. Sebab bila berIaku tiada siapa yang nak bertanggungjawab”, dedahnya.

Tambah pelakon ini, pen0lakan vksin oleh sebilangan guru mungkin berpvnca daripada beberapa k3s yang pernah berIaku dan tidak diketahui ramai. Ujarnya lagi apabila terjadi kesan sampingan seperti s4kit kr0nik secara tiba-tiba, tiada pihak yang akan bertanggungjawab..

D4kwa Terima Atau T0lak Vksin Itu Hak Asasi Manusia.

Kongsi Edika, golongan guru yang men0lak sunt!kan vksin ketika ini adalah disebabkan oleh mereka tahu ianya adalah masih dalam ujian. Jelasnya lagi, tiada sebarang jaminan bahawa vksin ini tidak akan memberikan apa-apa kesan.

Ada k3s sebab tu mereka berhati-hati sebab ini adalah vksin ujian memang tiada jaminan. Sebenarnya ini hak asasi manusia. Ker@jaan pun tak boleh pksa”, ujar Edika.

Pelakon ini turut menambah bahawa vksin yang sebenar dan beri jaminan mengambil masa yang lama iaitu sekitar 10 tahun sehingga 14 tahun lagi. Malah jika ada pihak yang tidak mahu menerima vksin, mana-mana pihak termasuk ker4jaan tidak boleh mem4ksa kerana ia adalah hak asasi manusia.

“Kita berserah tapi jangan menyerah”- Edika Yusof.

Sumber murai.

Be the first to comment on "“Ker@jaan Pun Tak Boleh P4ksa”- Edika Yus0f UIas lsu 779 Guru T0lak VAKSlN"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*