[VIDEO] Kuasa Tuhan Tidak Terjangka, Sungai Muncul Tengah Kampung Selepas TRAGEDl Kepala Air Di Kedah

Banjir kiIat yang berpunca dari kepala air yang melanda beberapa kawasan di Kedah mengakib4tkan banyak ker0sakan awam terutamanya rumah dan jalan raya. Namun di samping musib@h yang datang, terdapat juga rezeki yang tidak disangka-sangka.

Sebuah video di aplikasi TikTok baru-baru ini menunjukkan sebuah kampung yang turut terjejas ak!bat banjir. Yang lebih menghairankan selepas banjir surut, secara tiba-tiba terbentuknya sebuah sungai yang mengalir di tengah kampung.

Video :

Kewujudan sungai itu mengej0tkan banyak pihak terutamanya penduduk memandangkan sebelum ini kampung itu sememangnya ketiadaan sungai. Kelihatan air jernih yang mengalir seolah-olah sungai itu sudah terbentuk lama sebelum ini.

Lawa perancangan Allah.

Netizen yang menonton turut teruja melihat keajaiban yang berlaku. Malah beberapa orang netizen sudah membayangkan kawasan itu dibangungkan sebagai tempat berehat dan berkelah di samping dapat mewujudkan ekon0mi baru.

Hampar tikar boleh berkelah.

Rare pokok kelapa tengah sungai.

Boleh dijadikan resort.

Menurut pemilik video tersebut, dia telah datang ke kampung tersebut untuk menghulurkan bantuan kepada mngsa banjir. sebelum mendapati kemunculan sungai yang dikatakan berpvnca dari air terjun Batu Hampar.

Turut kelihatan sebuah jalan yang runt0h ak!bat ‘tsunami kecil’ yang datang dari Gunung Jerai. Malah jalan itu dipisahkan dengan kewujudan sungai yang muncul selepas banjir surut.

Sumber: TikTok @pendangmarvel Via borakdaily

Be the first to comment on "[VIDEO] Kuasa Tuhan Tidak Terjangka, Sungai Muncul Tengah Kampung Selepas TRAGEDl Kepala Air Di Kedah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*