Petugas TNB ced3ra diterk@m ANJlNG pemilik premis ketika baca meter eIektrik.

Sudah beberapa kali kita mendengar berita berkenaan pekerja kurier, pembaca meter air dan eIektrik menjadi mngsa anj!ng peliharaan penduduk di kawasan perumahan ataupun premis.

Kena terk4m anj!ng pemilik premis.

Terbaru, menerusi perkongsian yang tuIar di media sos,!al seorang lelaki yang juga pekerja Tenaga Nasional Berhad (TNB) telah mengaIami keced3raan selepas seek0r anj!ng pemilik premis menyer@ngnya semasa menjalankan tugas.

Menerusi laman Facebook Otai JOHOR, pihak TNB mengesahkan haI tersebut dan memaklumkan yang kej4dian berkenaan  dilap0rkan berIaku di Jalan Api-api 1, Taman Megah Ria, Johor Bahru.

 

Anak pemilik anj!ng bantu seIamatkan.

Dalam perkongsian di laman Facebook tersebut, pembaca meter TNB itu dimaklumkan telah meminta bantuan kepada rakan-rakan di kumpulan WhatsApp sambil menyertakan gambar dirinya dig!git anj!ng.

Menurut ceritanya, mngsa telah diterk@m oleh anj!ng tersebut selepas cucu pemilik anj!ng itu membuka pintu pagar kecil. Mngsa dan anak kepada pemilik anj!ng bergel0t,untuk beberapa minit sebelum haiw@n itu melepaskan gig!tan.

Mngsa telah dibawa mendapatkan rawatan dan terdapat beberapa kawasan b@dan yang mengaIami keced3raan yang agak ser!us.

Bagi memastikan keced3raannya, mngsa telah dibawa ke Hspital Sultan Ismail (HSI) untuk membuat xr@y dan menerima rawatan lanjut.

Dalam pada masa yang sama, pemaca meter itu juga dikatakan bakal membuat lap0ran p0lis berhubung kej4dian yang men!mpanya selepas,menerima raw4tan di HSI.

Sumber: FB Otai JOHOR

Via omm

Be the first to comment on "Petugas TNB ced3ra diterk@m ANJlNG pemilik premis ketika baca meter eIektrik."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*