[VIDEO] Rita Rudaini Ulas lsu T3ntera Dibuang Kerja Kerana T0lak V4ksin

Gara-gara men0lak svntikan vksin C0VID-19, Tent3ra Darat Malaysia (TDM) mengesahkan seorang angg0tanya bakaI diberhentikan dalam masa terdekat. Melihatkan lsu yang tuIar ini, pelakon Rita Rudaini tidak terlepas daripada memberi responnya.

Dipetik daripada Kosmo, pembuangan seorang angg0ta berpangkat sarjan, Wan Ramli dari Batali0n Ke-24 Rejimen Ask4r Melayu Diraja (RAMD) mengatakan dia mempunyai hak untuk men0lak. Ini kerana perkara itu belum diwajibkan secara sepenuhnya pada petugas barisan hadapan.

Pelakon Rita Rudaini yang melihat berita yang tular itu menyifatkan perkara ini tidak patut diIakukan. Akuinya disebabkan oleh angg0ta terbabit men0lak sntikan vksin, ramai yang bert!ndak menjadi kej4m dan mem4ksa beberapa pihak untuk menerimanya.

“Makin giIa, makin kej4m dan makin jauh sangat manusia-manusia ni. Moga Allah balas segalanya kepada mereka yang bertanggungjawab ani@ya Sjn Wan Ramli dan mereka yang mengec4m dan mengut0k beliau.

Jasa selama 19 tahun tidak dipandang”, tulisnya.

Tambahnya disebabkan oleh pen0lakan svntikan vksin ini, banyak pihak menjadi lupa akan jasa dan khidmat angg0ta t3ntera terbabit pada negara. Dia juga berharap beberapa pihak yang bersikap tidak adil ini diberikan balasan.

Sekadar info tambahan, Wan Ramli Wan Sem4n yang berkhidmat selama 19 tahun dalam pasukan tent3ra dipecat daripada perkhidmatannya berkuat kuasa pada 26 Ogos 2021. Pada masa yang sama, angg0ta ini bakal kehiIangan wang pencen yang layak diterimanya.

Sumber murai

Be the first to comment on "[VIDEO] Rita Rudaini Ulas lsu T3ntera Dibuang Kerja Kerana T0lak V4ksin"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*