[VIDEO] Hanya Ada RM 2, Warga Emas Tetap Bagi Duit Tolong GADlS Beli Minyak Motor

Kita semua sedar sejak wab4k pandemik ni meIanda dunia, makin ramai yang kehiIangan mata pencarian. Ada yang diberhentikan kerja, ada yang terpksa menutup perniagaan mereka seb@b tiada yang berbelanja.

Selain tu juga, ramai warga emas yang turut kelihatan masih mencari rezeki semata-mata untuk meneruskan kelangsungan hidup mereka. Walaupun kebanyakan dari mereka hidup dalam keadaan susah, namun ramai daripada mereka mempunyai keperibadian yang perlu kita contohi.

Kerja penjaga lori.. Ada masaIah pendengaran.

Dalam satu perkongsian yang menjadi perhatian baru-baru ini, viraI tind4kan seorang warga emas ini yang boleh mengajar kita erti bahawa rezeki tak pernah salah alamat.

Menerusi p0sting yang dimuat naik oleh @fitry.care, menunjukkan situ@si di mana gadis ini ketika itu membuat khidmat delivery di sekitar daerah Bent0l di Tawau, Sabah. Namun secara tiba-tiba, motosikal dinaiki mati sebab kehabisan minyak lalu bertemu dengan seorang pakcik..

Pakcik tersebut yang bekerja sebagai penjaga l0ri, menanyakan kepada Fitry mengenai keadaan motosikalnya lalu memberitahu apa terjadi. Namun warga emas itu memberitahu bahawa dia kurang dengar penjelasan Fitry, sebelum memakai alat pendengarannya.

Ada RM 2 untuk beli kuih.. Bagi untuk beli minyak

Beberapa ketika kemudian, Fitry yang terlupa untuk bawa duit meminta pertolongan lelaki tersebut untuk meminjamkan RM 2 kepadanya. Tanpa berfikir panjang, dia terus periksa poketnya dan mengeluarkan wang tersebut.

Namun tanpa disangka, nilai RM 2 tu sajalah yang dimiliki olehnya tapi tetap berikannya kepada gadis tersebut. Menurut pakcik itu, duit tersebut untuk membeli kuih tapi dia tetap beri untuk Fitry beli minyak.

Selepas itu, gadis berkenaan berjumpa kembali pakcik tersebut dan membalas jasanya dengan memberi wang yang berlipat ganda dari apa diberinya pada awal tadi. Terus senyum pakcik tu.

Posting menyentuh hati tersebut, sehingga kini telah meraih lebih dari 480k tontonan di TikTok.

“Klau dh kata sifat seorang ayah dia xkan berkira”

Menjengah ke ruangan k0men, nyata situasi dikongsikan itu mengund4ng rasa sebak pada rata-rata netizen yang melihat. Di samping itu juga, ramai yang menganggap tind4kan pakcik tersebut betul seperti seorang ayah yang tak nak anaknya kesusahan.

Ahhh sed!hnya teng0k.. Semoga urusan pakcik ni sentiasa dipermudahkan.

Sumber LM

Be the first to comment on "[VIDEO] Hanya Ada RM 2, Warga Emas Tetap Bagi Duit Tolong GADlS Beli Minyak Motor"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*