“Lebih Baik Dia Cuba Jadi Rkyat Biasa”- Izwan Azir Saleh UIas Kenyataan TMJ

Penyampai radio Buletin FM, Izwan Azir Saleh meluahkan pandangannya mengenai pihak yang meminta orang lain untuk terj0n dari sesuatu kawasan tanpa menggunakan payung terjvn..

Menerusi laman Twitter, penyampai radio ini menyatakan bahawa adalah lebih baik figura yang dimaksudkannya itu cuba untuk menjadi rkyat biasa.

“Daripada suruh orang tu terj0n tanpa pakai par@chute, lebih baik dia cuba jadi rkyat biasa tanpa jadi anak keturunan ada-ada. Belum tentu ber@ni.

Syukurlah aku anak Selangor.”-  tulis Izwan

Disok0ng Oleh Netizen

Rata-rata net!zen k0men bersetuju dan turut meluahkan pandangan mereka.

“Segan jadi anak Johor..Ada anak raja beng0ng mcmni”

“Hahahha. Dia ber@ni pasal ada duit. Ikutkan dia pun bukan keturunan raja. Bendahara. Dia lupa kot.”

“Nak tegoq tak boleh nanti masuk dalam dan dicop d3rhaka. Tapi itulah keadaannya sekarang. Yang kebal boleh buat apa sahaja tanpa fikirkan akibat perbu@tan penulisannya. Masalahnya. sos0k itu jugak la yang bakal jadi ketua negara satu hari nanti tu.”

“Dia ber@ni cakap pasal segala-gala dilindungi”

“C@bar jadi rkyat biasa yang yatim piatu tanpa kerja dan gelandangan. K0mpom la bagi ja 48 jam surrender.” ujar mereka.

Reaksi netizen ini terhadap berita yang tular  di media sos!al apabila Tengku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Sultan Iskandar menyatakan Ahli Parlimen Muar, Syed Saddiq Abdul Rahman perlu terjun dari Menara KLCC tanpa menggunakan payung terjun jika berhasrat meraih perhatian baginda.

Kenyataan tersebut ternyata mendapat perhatian ramai apabila mereka menyifatkan ia sebagai kenyataan yang  tidak wajar.

Sumber murai

Be the first to comment on "“Lebih Baik Dia Cuba Jadi Rkyat Biasa”- Izwan Azir Saleh UIas Kenyataan TMJ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*