[VIDEO] Cucu Kerap Gad0h, Cara Raissuddin Hamzah ‘Nasihat’ Anak Siti Sarah Undang Seb@k.

Tak dinaf!kan, hubungan sesebuah keluarga itu pasti menjadi lebih meriah dan harmoni dengan suara geIak tawa, tingkah laku dan ragam anak-anak di dalam rumah.

Terbaru, Shuib ada berkongsi satu video di Instagram dengan menunjukkan telatah serta rag@m ketiga-tiga anaknya ketika di rumah. Sampai ada yang menang!s, kenapa tu.?

Anak-anak bergad0h.

Menerusi video pendek yang dimuatnaik Shuib di Instagram Allahy4rham Siti Sarah Raissuddin memaparkan, ketiga-tiga anaknya iaitu Uwais, Talita dan Matin baru sahaja lepas bertengk4r antara satu sama lain. Kelihatan mereka bertiga sedang men4ngis sambil menuruni anak tangga ‘menghadap’ datuk mereka, Raissuddin Hamzah untuk sesi ‘kaunseIing’.

Ramai yang tunggu perkembangan anak-anak, dekat sini kami akan kongsikan suka, duuka, gelak, tawa mereka.. Macam-macam rag@m sementara nak besar.

Ini semua hanya teg0ran seorang atok untuk cucu-cucunya, melentur buluh biarlah dari rebungnya. Terima kasih tak terhingga kepada semua yang sentiasa mendoakan mereka, semoga doa-doa yang baik itu berbalik kepada kamu semua ya.

‘Kalau ibu ada, dia puk0I tak?

Sambil memegang r0tan, Raissuddin sempat mem4rahi dan memberi nasihat kepada cucu-cucunya itu supaya tidak lagi bertengk4r antara satu sama lain. Hal itu kerana, pertengk4ran adalah satu perkara yang langsung tidak mendatangkan manfaat kepada sesiapa sebaliknya hanya mengeruhkan lagi hubungan baik antara adik beradik.

Kalau ibu ada, dia puk0I tak? Korang ni dipanggil anak yatim, tak ada ibu. Kalau daddy m4ti, dipanggil anak yatim piatu tak ada mak bapa. Korang nak sayang siapa?

Tidak terhenti di situ, Raissuddin turut memberitahu cucu-cucunya kon0nnya ingin memisahkan mereka bertiga untuk dihantar ke Kepong, Klang dan Ulu Klang. Sebaik sahaja mendengar perkara itu, Matin iaitu anak ketiga Shuib dan Allahy4rham Siti Sarah men4ngis sambil mer@yu kepada datuknya supaya tidak menghantar mereka ke sana. Ketiga-tiga mereka kemudian meminta maaf dan mengakui kesaIahan yang dilakukan selain berjanji tidak akan mengulanginya lagi.

Telatah anak-anak.

Sumber: Siti Sarah Raissuddin

Via ohbulan

Be the first to comment on "[VIDEO] Cucu Kerap Gad0h, Cara Raissuddin Hamzah ‘Nasihat’ Anak Siti Sarah Undang Seb@k."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*