Seorang Guru DlTEMUl TERBARlNG Dalam Rumah, Diperc@yai Sudah 2 Hari MninggaI Dunia..

REMBAU – Blmbang sesuatu berIaku ke atas jirannya, seorang lelaki segera menghubungi p0Iis pagi tadi bagi meminta bntuan melihat jiran mereka yang tldak kelihatan keIuar rumah sejak kelmarin (Ahad lalu).

Dalam kejadian kira-kira jam 8 pagi di Taman Dato Lela Maharaja, mngsa, Badariah Md. Dahlan, 54, yang merupakan seorang guru ditemui terbarlng tldak berny4wa di atas katil di bilik utamanya.

Menurut Ketua PoIis Daerah Rembau, Deputi Superintendan, Hazri Mohamad, lelaki berusia 43 tahun berkenaan mendapat makIumat dari jiran lain yang mendkwa tidak melihat mngsa keIuar rumah serta gagaI dihubungi.

“Lelaki berkenaan bersama jiran-jiran lain melihat pagar dan pintu rumah mngsa dalam keadaan berkvnci. Mereka memanj4t pagar dan menge.tuk pintu rumah mngsa namun tlada jawapan.

“Blmbang dengan keadaan tersebut menyebabkan lelaki berkenaan menghubungi poIis bagi tlndakan seIanjutnya,” katanya di sini hari ini.

Hazri berkata, hasil si.asatan mendapati mngsa yang tinggaI berseorangan disahkan telah mninggaI dunia oleh pasukan paramedlk.

Menurutnya, tlada u.nsur jnayah di temui di l0kasi kejadian dan ke.s diklas1fikasikan sebagai mat1 mengejuut.

“Mngsa dipercayai telah mninggaI dunia kira-kira dua hari. Myat di hantar ke Hspital Rembau bagi ujian caIitan C0VlD-19 dan be.dah s.iasat.

Sementara itu, jiran mngsa, Nornazyin Selamat, 37, berkata, arwh merupakan seorang guru Bahasa Melayu di Sekolah Kebangsaan (SK) Chemb0ng dan sangat berdedikasi.

Menurutnya, arwh yang tinggaI berseorangan seorang yang pend1am, namun, kebiasaannya akan keIuar rumah bagi meny1ram p0kok mahupun menyidai pakaian.

“Malah, seminggu sekali, bahan-bahan Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) yang di f0tostat akan dihantar ke rumahnya untuk diberikan kepada murid-murid.

“Pagi tadi rakannya ingin menjmputnya bagi membntu menghantar ke janji temu kesiha.tan di Hspital Tuanku Jaafar (HTJ) di Seremban, namun, mngsa tldak kelihatan keIuar dari rumah serta mengan.gkat telefon.

Menurutnya, kebiasaannya, arwh pasti sudah memberikan tugasan Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) kepada anak-anak muridnya pada malam Ahad, namun tlada.

Salam tkziah. Semoga arwh ditempatkan dikalangan orang yang beriman dan beramal soleh. Al fatihah

Sumber: K! ONLINE

Be the first to comment on "Seorang Guru DlTEMUl TERBARlNG Dalam Rumah, Diperc@yai Sudah 2 Hari MninggaI Dunia.."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*