[VIDEO] “SAKlTNYA lepaskan bukan milik kita,” Dijaga Sejak Kecil.

Siapa yang tidak menyayangi anak kecil yang sudah dijaga dan diasuh sedari dia b@yi lagi. Namun, apabila tiba masa terpksa berpis4h, ia adalah satu m0men yang sangat menyed!hkan.

Menerusi satu perkongsian daripada seorang pengguna tikt0k yang dikenali sebagai Ara Chantik, dia telah mencerita perihal anaknya yang terpksa diserahkan semula kepada ibu bapa kand0ng kanak-kanak tersebut.

Berdasarkan video yang dikongsikan , kelihatan seorang kanak-kanak perempuan sedang menang!s teresak-esak sehingga mer@ung ketika kereta sedang bergerak pergi meninggaIkan kawasan rumah itu.

Kanak-kanak itu dilihat menghulurkan tangan seperti mahu diambil namun di pujuuk oleh ibunya di dalam kereta agar lebih tenang untuk berpis4h dengan penjaganya iaitu Ara.

Menurut Ara pula, dia telah menjaga anak adiknya semenjak bayi lagi dan menyayanginya seperti anak sendiri namun anak itu terpksa dikembalikan kerana itu adalah keluarga kand0ngnya.

“Saya jaga anak adik dari kecil. Ini mak ayah dia ambil. Rindu adik walaupun bukan adik kand0ng tapi sayang tak terhingga 2 tahun bersama. Sabar ye, nanti adik balik.”

Difahamkan, kanak-kanak yang digeIar dengan panggilan ‘Adik’ perlu pulang semula ke pangkuan ibu bapa kand0ngnya. Menurut Ara, meskipun berat untuk melepaskan namun dia perlu redha dan terima dengan hati yang terbuka.

“Anak dara kami sorg nie je dapat jaga adiq mar4h klw dipanggil b@by terus digeIar diri die kakak. sayang sgt kat adiq die”

Dalam pada masa itu, Ara menganggap itu adalah anugerah Allah yang dipinjamkan seketika untuknya dan berharap agar mereka dapat berjumpa lagi.

Perkongsian Ara itu telah mendapat pelbagai reaksi netizen yang juga turut seb@k dengan perkara itu malah ada juga yang bertanya kenapa anak itu harus dipulangkan.

“Dia dah sayang awak macam mak sendiri tu. Takpe dia kecik lagi bukan faham yang dia tahu awak ibu dia. seb@k saya.” k0men seorang netizen.

“Sak!tnya melepaskan yg sememangnya bukan milik kita”

“Anak dara kami sorg nie je”

Sumber yoy.my

Be the first to comment on "[VIDEO] “SAKlTNYA lepaskan bukan milik kita,” Dijaga Sejak Kecil."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*