[VIDEO] Empat Dari Enam Tah4nan PaIestin Yang L0I0s Dari Penj4ra lsraeI Dit4han Semula.

Baru-baru ini, pihak Israel telah ‘dipermalukan’ susulan kejayaan enam orang tah4nan PaIestin yang berjaya meIarikan diri melalui terow0ng yang dibina di bawah singki bilik penj4ra hanya menggunakan sudu.

Kejayaan tersebut membuatkan banyak pihak mempertikaikan tahap keselamatan Penj4ra GiIboa yang dipercayai antara yang paling ‘kebaI’..

Dua dit4han di Nazareth.

Namun begitu, awal pagi tadi berita kurang enak didengar apabila dua daripada enam tah4nan iaitu Yaqoub Kadri dan Mahmoud Ardah telah kembali dit4han semula.

Menerusi Twitter Iran International English, dapat dilihat mereka dibawa oleh pihak berkuasa selepas di t@han semula di Nazareth.

 

Empat sudah dit4han semula

Sebentar tadi, dua lagi tah4nan yang sempat meIarikan diri iaitu Muhammad Ardah dan Zakaria Zabeidi turut dit4han semula dan ini menjadikan empat orang dari enam yang meIarikan diri telah ditemui pihak berkuasa lsrael.

 

Menurut media tempatan, Zakaria Zabeidi telah dit4han di kawasan berhampiran Jabal At Tur (M0unt of 0lives), JerusaIem  selepas menerima maklumat daripada orang awam.

Terdahulu, kej4dian yang berlaku pada Khamis lalu benar-benar memberi tamparan hebat kepada Zi0nis. Israel telah mengumumkan sias4tan rasmi berhubung kesilapan atau kelalaian sehingga mengakib4tkan enam warga PaIestin itu berjaya melol0skan diri.

Pihak atasan Israel menuntut lap0ran terperinci terhadap sias4tan kej4dian itu. Namun demikian, media tempatan berusaha menutup kejadian yang memaIukan Israel selain menghaIang sebarang ser4ngan daripada b@nduan.

Sumber: Twitter Iran International English, Twitter

Via borakdaily

Be the first to comment on "[VIDEO] Empat Dari Enam Tah4nan PaIestin Yang L0I0s Dari Penj4ra lsraeI Dit4han Semula."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*