Tak Sabar Nak Naik Pelamin, Sekali Tunang Kant0i TlDUR Dengan Perempuan Lain, ‘Harap Dia Bertaubat’

Setiap pasangan yang bercinta pasti mengimpikan hubungan mereka berakhir dengan satu ikatan yang sah iaitu pernikahan. Meskipun begitu, terdapat pelbagai dugaan dan rintangan yang dilalui oleh setiap pasangan terutamanya bagi mereka yang sudah masuk ke fasa pertunangan.

Itulah yang dilalui oleh seorang wanita ini apabila dia mend4kwa bekas tunangnya itu terg4mak berIaku cur4ng dibelakangnya..

D4kwa bakal suami tidur perempuan lain.

Menurut wanita ini, jika mengikut pada perancangan awal, dia dan tunangnya itu akan melangsungkan pernikahan pada 26 Jun 2021 yang lalu. Namun, siapa sangka, hasrat untuk bergeIar isteri akhirnya terkub0r selepas tunangnya atau merangkap bakal suaminya itu did@kwa ‘kant0i’ berlaku cur4ng. Lebih mengejotkan apabila lelaki terbabit dipercayai terg4mak meniduri wanita lain.

Perkenalan yang singkat. Saya terima untuk awak melamar saya untuk jadi tunang awak. Walaupun hati saya tak0t sangat-sangat. Apa yang jadi before kita tunang. Saya terima apa adanya awak. Akhirnya awak sia-siakan. Plan 26/6/21 nak naik pelamin tapi tak kesampaian.

‘Ibu dah putvskan ikatan saya dengan awak’

 

Dkwanya lagi, sebelum mereka mengikat tali pertunangan, lelaki ini sudah menunjukkan perangai ‘sebenarnya’ tetapi dia masih berlembut hati memberi peluang dengan harapan lelaki itu akan berubah. Tetapi ternyata semua itu hanyalah sia-sia.

Masa ni saya lari ke JB disebabkan tak boleh terima kesalahan awak tu. Awak tunjuk yang awak nak pujuuk saya, awak cari saya dekat JB sebab kesaIahan besar awak tapi saya lembut hati terima.

Bukan itu sahaja, wanita ini juga memaklumkan dia sanggup berhabis duit membeli sebiji motosikal buat lelaki tersebut untuk memudahkan urusannya untuk pergi kerja. Namun, hari demi hari, lelaki ini mula berubah. Malah, wanita ini mend4kwa sentiasa dilayan dengan sangat kasar, sering dic4ci dan dim4ki. Sehinggalah pada suatu hari, wanita ini nekad untuk mengakhiri ikatan pertunangan mereka.

Dengan lafaz bismillah, saya dengan awak tak ada apa-apa ikatan dah. Terima kasih bagaian yang sementara. Saya halalkan semuanya. Saya harap awak pandai jaga diri awak. St0p buat apa sebelum ni awak lakukan. Semoga Allah buka pintu taubat untuk awak.

Sumber: TikTok via ohbulan

 

Be the first to comment on "Tak Sabar Nak Naik Pelamin, Sekali Tunang Kant0i TlDUR Dengan Perempuan Lain, ‘Harap Dia Bertaubat’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*