Firdaus Wong Kongsi Video Sump4h Iaknat Abang Mngsa Pendkwah Terkenal

Biarpun dih!mpit dengan pelbagai kec4man daripada netizen susulan daripada pended4hannya di siaran Telegram mengenai k0ntr0versi membabitkan seorang pendkwah terkenal,  Firdaus Wong  terus berkongsi pelbagai bvkti dan info berkaitan lsu tersebut.

Kongsi Video Lafaz Sumpah Abang M4ngsa.

 

 

Juga menerusi siaran Telegram nya, terbaru pendkwah beb@s ini memuatnaik sebuah video yang dikatakan pengakuan lafaz sump4h l4knat yang dibuat oleh seorang lelaki yang merupakan abang kepada seorang mngsa pendkwah tersebut. Dalam lafaznya, lndividu itu sebagai saksi bersumpah bahawa adiknya mengal4mi kemur0ngan sehingga cuba membun0h diri berikutan tertekan dengan perbuatan pendkwah terkenal itu.

“Bismillahirrahmanirrahim..

“Wallahi, wabillahi, watallah

“Saya..(tidak didedahkan nama) bersumpah dengan nama Allah bahawa adik saya …(tidak dedahkan nama) mengalami kemur0ngan,tekanan dan cuba membun0h diri setelah …(nama pendkwah yang dimaksudkan) atau juga dikenali sebagai… melakukan perkara terkut0k melalui Whatsapp dan juga video call kepada adik saya.

“Jika saya berdusta, Allah lakn4tilah saya” lafaz individu tersebut.

Firdaus ‘Bertemu’ Secara VirtuaI Dengan Keluarga M4ngsa 

Sebelum itu, Firdaus terlebih dahulu berbual bersama mngsa dan ahli keluarganya. Difahamkan, mereka akan tampil kepada umum kelak bagi menceritakan perihal sebenar.

“Setelah perbualan saya bersama m4ngsa dan ahli keluarganya menerusi Google Meet selama hampir dua jam kelmarin, ahli keluarga mngsa yang sangat sangat ‘supp0rtive’ ini meminta saya kongsikan video sumpah l4knat mereka.

“Ini adalah video sumpah l4knat (mubahalah) dari Abang mngsa sebagai saksi bagi membvktikan adiknya menerima mesej serta video call luc4h dari **** *** sehingga mengaIami kemur0ngan, tekanan & cuba membun0h diri.

Buat masa ini, nama dan wajah mereka dirahs!akan dahulu. Akan tiba masanya mereka semua akan tampil ke khalayak ramai demi sebuah kebenaran” tulisnya di dalam Telegram

Terdahulu, Murai.my melap0rkan Firdaus menerusi siaran Telegram nya mendedahkan rakaman suara dan t4ngkap layar perbualan luc4h yang dikatakan milik seorang pendkwah terkenal.

Dalam pada itu, Firdaus berkata dia dan pasukannya sedia berhadapan tind4kan sam4n sekiranya terdapat pihak tertentu ingin mengambil tind4kan und4ng-und4ng. Jelasnya, mereka akan tetap bersama dengan mngsa-mngsa untuk mendapatkan keadilan serta memperju4ngkan kebenaran.

Sumber murai.

 

Be the first to comment on "Firdaus Wong Kongsi Video Sump4h Iaknat Abang Mngsa Pendkwah Terkenal"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*