[VIDEO] Mengejuutkan Pegu@m Neel0fa Berltahu Sebab Knapa K3s Beli Karpet di Nilai B0leh Menang

Seremban: Selebriti dan usahawan terkenal, Noor Neelofa Mohd Noor dan suami hadir ke Mahkmah Maj!stret di sini, hari ini, bagi sebutan semula k3s pendkwaan atas pertud0han gagaI mematuhi pr0sedur 0perasi standard (S0P) ketika di sebuah kedai permaidani di Nilai, 2 Mei lalu.

Noor Neelofa dan Muhammad Haris Mohd Ismail tiba di pekarangan Kompleks Mahkmah Seremban di Seremban 2, di sini, jam 8.40 pagi. Turut kelihatan pegu@m, Tan Sri Muhammad Shafee Abdullah.

Sebelum ini, pasangan selebriti itu mengaku tidak bers.alah mel4nggar S0P Perintah KawaIan Pergerakan Bersyarat (PKPB) ketika didkwa di Mahkmah Majiistret di sini, pada 20 Mei lalu.

KesaIahan itu didkwa dilakukan mereka ketika berada di sebuah premis menjual permaidani di Nilai 3 di sini, 2 Mei lalu.

Kena Ikat J4min RM5k + RM10k

Noor Neelofa kemudian dikenakan jaminan sebanyak RM 5,000 oleh mhkamah bagi pertud0han gagal membuat imbasan aplikasi MySejahtera untuk daftar masuk atau menulis secara manual.

Muhammad Haris pula dikenakan jaminan sebanyak RM 10,000 atas dua pertud0han iaitu gagal membuat imbasan aplikasi MySejahtera untuk daftar masuk atau menulis secara manual dan tidak memakai pelitup muka di tempat awam.

Kedua-dua mereka ditud0h di bawah Peraturan 19, Peraturan-Peraturan Penc.egahan dan Pengawalan P.enyakit Berj.angkit Langkah-langkah Di Dalam Kawasan Tempatan J.angkitan Kawalan Pergerakan Bersyarat No 4 Pindaan No 12 2021.

Sebab Boleh Menang.

Tan Sri Dr. Muhammad Shafee Abdullah yakin k3s pelang.garan prosedur o.perasi standard Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat PKPB oleh selebriti popular, Noor Neelofa Mohd. Noor dan suaminya di sebuah premis permaidani di Nilai, Mei lalu mempunyai peluang yang baik untuk menang.

“Kami agak yakin k3s ini bagus, tetapi kadangkala kita buat representasi supaya tidak buang masa, benda ini kecil, daripada semut ia jadi gajah.

“Dokumen telah diterima dan kami akan kaji untuk persiapan pembelaan atau membuat representasi,” katanya sebagai pihak pembelaan selepas prosiding itu.

Terdahulu, M.ahkamah Majiistret di sini hari ini menetapkan 21 Oktober depan sebagai tarikh sebutan semula k3s peIanggaran SOP PKPB oleh pasangan selebriti popular tersebut.

Kredit : HM/Kosmo

Via trendingsangat

Be the first to comment on "[VIDEO] Mengejuutkan Pegu@m Neel0fa Berltahu Sebab Knapa K3s Beli Karpet di Nilai B0leh Menang"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*