Cari Calon Isteri Buat Anak Lelaki, Dr. Zakir Naik Minta CaIon Hantar CV Jika Berminat

Pendakwah terkenal, Dr. Zakir Naik baru-baru ini ada membuat hantaran di Facebo0k berkenaan niat beliau untuk mencari cal0n isteri buat anaknya.

Menerusi hantaran tersebut, beliau meluahkan hasrat untuk mencari wanita beragama Islam yang mempunyai karakter bagus dan berminat untuk menjadi isteri anak beliau, Fariq.

Namun begitu, Dr. Zakir Naik ada meletakkan syar4t-syar4t tertentu buat calon menantunya. Seperti iklan mencari kerja, pendkwah ini juga ada membuat p0ster khas untuk pencarian menantu ini.

Antara ciri-ciri wajib yang diminta ialah wanita tersebut mestilah mengamalkan ajaran Islam seperti ajaran Al-Quran dan hadis sahih. Calon tersebut juga mestilah tidak melakukan perkara haram dan fasih berbahasa Inggeris.

Ciri-ciri lain yang ditetapkan pula ialah wanita tersebut disarankan untuk mempunyai latar belakang pengajian di tahap ijazah sarjana muda dalam mana-mana bidang pengajian Islam.

Dr. Zakir Naik turut memuat naik p0ster biodata anak lelaki beliau, Fariq buat bacaan wanita yang berminat. Latar belakang pendidikan dan pencapaian di dalam sukan Fariq turut disertakan sekali.

Buat mana-mana wanita yang berminat untuk memohon menjadi cal0n isteri Fariq, anda boleh berbuat demikian dengan menghantar biodata atau CurricuIum Vitae (CV) kepada nombor yang tertera di dalam p0ster..

Untuk rek0d, Dr. Zakir Naik menetapkan syar4t wanita tersebut mestilah bersetuju untuk menetap di Malaysia apabila kahwin kelak. Jadi buat wanita di Malaysia yang masih bujang, anda boleh cuba mohon!

Sumber LM

Be the first to comment on "Cari Calon Isteri Buat Anak Lelaki, Dr. Zakir Naik Minta CaIon Hantar CV Jika Berminat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*