Pelawak Kontr0versi Dan Rakan Wanita TerIibat KemaIangan Dengan “Rider” Grab

Pelawak popuIar dan seorang rakan wanitanya telah terlibat dalam satu kemaIangan dengan sebuah motosikal penghantar makanan dalam kej4dian lewat malam semalam di Johor Bahru.

Memetik K0smo, peIawak berusia 35 tahun yang terlibat dalam beberapa siri k0ntr0versi baru-baru ini dan pemandu wanita berusia 33 tahun itu bagaimanapun tidak mengaIami sebarang keced3raan.

Ketua PoIis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Raub Selamat berkata, kemaIangan itu dilap0rkan berIaku pada jam 12.43 malam di Jalan Perniagaan Setia Utama.

“Berdasarkan sias4tan awal, kereta berkenaan telah membelok ke simpang kanan jalan sebelum dil4nggar sebuah motosikal jenis Y15 yang datang dari arah bertent4ngan.

“Pemeriksaan p0lis mendapati kereta tersebut dipandu seorang wanita bersama penumpang lelaki iaitu rakannya yang merupakan seorang pelawak popular,” katanya ketika dihubungi pemberita di sini hari ini.

Tambah Raub, penunggang motosikal yang meIakukan kerja penghantar makanan itu mengaIami keced3raan luuka di bahagian muka dan telah menerima raw@tan sebagai pes4kit luar di H0spital Sultan Ismail (HSI).

“Sias4tan poIis mendapati punca kemaIangan ak!bat pemanduan cu@i oleh pemandu kereta semasa hendak membelok masuk simpang.

“Sehubungan itu, tind4kan saman telah dikeluarkan ke atas pemandu kereta terbabit di bawah Rule 3(2)(B) LNN166/59,” jelasnya.

Kesian abang rider Grab, ak!bat kecu@ian orang lain tak pasal-pasal dia pula terced3ra. Semoga cepat sembuh dan dipermudahkan urusannya.

Pesanan buat semua pemandu kenderaan, kalau nak masuk simpang tolonglah peka dengan keadaan sekeliling dan jangan lupa beri lampu signal ok!.


Sumber- CARI

Be the first to comment on "Pelawak Kontr0versi Dan Rakan Wanita TerIibat KemaIangan Dengan “Rider” Grab"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*