Adik Bekas Pengacara TV Kahwin Sejenis, PU Syed Mahu JAKlM SlASAT

Pendkwah beb@s terkenal, Pencetus Ummah (PU) Syed menerusi sebuah hantaran di Instagram akui terkej0t apabila mendapat kiriman tangk@p layar dan mesej perib@di (DM) dari seorang pengikutnya mended4hkan perkahwinan sejeniis oleh seorang wanita Melayu beragama Islam.

Har@m Di Sisi Agama 

Dalam tangk4p layar tersebut, tertera sekeping foto wanita itu bersama seorang wanita Inggeris memakai gaun rona putih dipercayai telah melangsungkan majlis perkahwinan baru-baru ini di luar negara. Jelas PU Syed lagi, perkahwinan tersebut jelas har4m disisi agama Islam namun dalam masa yang sama dia turut tertanya mengenai status agama wanita itu yang terkini.

“Pertamanya. Terkej0t bila membaca lsu ini..apabila diperc@yai seorang wanita melayu islam..boleh berkahwin dengan wanita Inggeris..

“Persoalan yang timbul..

“Apakah status agamanya sekarang?

“Status perkahwinan tak perlu disoal kerana sudah nyata ianya adalah HARAM disisi agama Islam” ulasnya

Mohon Mnteri Sias@t 

Dalam pada itu, PU Syed turut memohon Menteri Hal Ehwal Agama, Ustaz Idris Ahmad,Timbalan Mnteri nya, Datuk Marzuk Shaary serta pihak Jab4tan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) untuk meny!asat akan perkara ini.

“Mohon @myjakim teliti lsu ini dan kena selidik apakah sebenarnya yang sedang berIaku..”

“YB Senator @ustaz.idrisahmad YB @marzuk_shaary

“El Gi Bi Ti (LGBT) Ini semakin membarah..dalam masy4rakat!” tegas PU Syed

Menjengah ke ruangan k0men, wanita yang dimaksudkan tampil menegur tind4kan PU Syed yang dikatakan mengambil tangk@p layar hantarannya tanpa keizinan.

“Awak mengambil tangk4p layar daripada IG saya dan memuatnaiknya disini. Awak patut padamnya, tolong” balas wanita itu.

Terdahulu, Murai.my melap0rkan wanita tersebut yang merupakan adik kepada seorang bekas pengacara televisyen  mendkwa umat Islam terutamanya di Malaysia meIakukan tuntutan wajib agama seperti menunaikan solat dan berpuasa adalah disebabkan fakt0r terpksa. Dalam perkembangan berkaitan, perkahwinan tersebut juga merupakan majlis resepsi selepas mereka berkahwin beberapa tahun dahulu.

Sumber murai

Be the first to comment on "Adik Bekas Pengacara TV Kahwin Sejenis, PU Syed Mahu JAKlM SlASAT"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*