[VIDEO] UIar Besar Melingkar Atas Kabel EIektrik Di Pasar, Makin Mencem@skan Apabila UIar Itu Jat0h Ke Bawah.

Sebut sahaja uIar, mesti ramai antara kita yang meremang buIu r0ma kerana tak0t dengan haiw4n ini meskipun pada hakikatnya bukan semua uIIar yang boleh membah4yakan manusia.

UIar boleh didapati hampir di kesemua tempat, malah kita juga sering mendengar atau membaca k3s uIar mencerob0h masuk ke dalam rumah, bukan sahaja di negara kita tetapi juga di luar negara.

Baru-baru ini tuIar satu video memaparkan seek0r uIar besar yang melingkar di atas kabel eIektrik berdekatan dengan Pasar Cog0n di Filipina.

Dalam video yang dikongsikan, uIar itu kelihatan melingkar dan bergayut diatas kabel eIektrik sambil diperhatikan orang ramai yang rasa cemas dan menjer!t di bawahnya.

Kelihatan beberapa orang mengambil kesempatan itu untuk mengambil gambar dan video kejadian luar biasa itu.

Apa yang lagi mencemaskan ialah uIar itu kemudiannya tiba-tiba jat0h ke bawah dan menyebabkan orang ramai menjer!t cem4s dan keadaan menjadi huru-hara. Rakaman video ini juga terhenti kerana si perakamnya turut terkesan.

Walaubagaimanapun, di ruangan k0men, si perakam video memberitahu apa yang berlaku kemudiannya.

Menurutnya, selepas uIIar yang dipercayai uIar sawa itu jatuh ke bawah, uIIar itu kemudiannya berjaya ditangk4p tanpa ada apa-apa kejadian yang tidak diingini berIaku.

VIDEO:

video youtube

Tambahnya lagi, uIar itu kemudiannya telah dilepaskan ke kawasan gua yang berdekatan.

Sumber

Be the first to comment on "[VIDEO] UIar Besar Melingkar Atas Kabel EIektrik Di Pasar, Makin Mencem@skan Apabila UIar Itu Jat0h Ke Bawah."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*