[VIDEO] Rakaman Isi Minyak Petr0l Cara Manual, “Pertama Kali Tengok”

Jika diperhatikan hari ini stesen minyak atau petrol boleh didapati di mana juga kawasan. Mudah didapati di bandar-bandar, namun lain halnya jika berada di kawasan perkampungan. Minyak petr0l lebih suk4r didapati, namun jika ada pun cara untuk membelinya agak berbeza dari kebiasaan.

Jika di stesen petr0l biasa, pengguna hanya perlu membayar jumlah dimahukan dan menekan n0zel yang dimasukkan ke dalam pintu tangki. Namun ada di sesetengah kawasan kampung yang masih menggunakan kaedah mengisi minyak secara manual.

Menerusi perkongsian satu video yang dimuat naik oleh seorang pengguna TikT0k dengan nama akaun anisna98 ini, kelihatan dua gadis sedang menggunakan satu alat untuk mengisi petrol. Alat yang digunakan agak jarang dapat dilihat hari ini bagi sesetengah orang. Berikut adalah rakaman isi minyak petr0l cara manual yang dikongsikan ini:

Wow, lain macam ya alat yang digunakan ini! Pastinya ramai yang tidak pernah melihat cara isi minyak petr0l  cara manual ini. Rakaman yang dimuat naik ini telah meraih hampir 800 ribu tontonan dan 100 ribu likes. Rata-rata warganet meninggalkan reaksi mereka mengenai perkongsian ini di ruangan k0men seperti berikut:

“Biasanya dekat kampung2 je ada”

Sumber HCL

 

Be the first to comment on "[VIDEO] Rakaman Isi Minyak Petr0l Cara Manual, “Pertama Kali Tengok”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*