[VIDEO] Anak Perempuan M4ut Jat0h Hotel, Ibu Mnangis Sayu Kongsi Video Terakhir Arw4h.

Benarlah, Jodoh, ajal dan m4ut di tangan tuhan. Tidak akan cepat sesaat dan tidak akan kurang sesaat.

Baru-baru ini kec0h di dada akhbar apabila seorang kanak-kanak perempuan yang berusia 6 tahun di jemput Ilahi setelah usai mandi kolam di sebuah hotel di Pulau Pinang.

Difahamkan, kanak-kanak yang dikenali sebagai Nur Airis Hafeeya itu secara tiba-tiba meluru masuk ke dalam lif namun tidak sempat dikej4r oleh adik beradiknya yang lain.

Setelah hampir 10 minit mencari kanak-kanak tersebut, alangkah luIuhnya hati mereka apabila mengetahui anak mereka terjat0h dari tingkat 9 hotel tersebut.

Video terakhir arw4h.

 

https://www.tiktok.com/music/original-sound-7021366953084308226

“Puteri syurgaku buat video terakhir utk tatapan kami”

Mengulas lanjut, Jen4zah kanak-kanak tersebut dikebvmikan di Tanah Perkub0ran Islam Raudhatul Sakinah.

Menerusi beberapa perkongsian di laman TikT0k @nurairishafeeya, memaparkan ahli keluarga yang datang melawat pus4ra Airis Hafeeya, namun suasana bertukar seb4k apabila ibunya perlahan-lahan mengusap pus4ra sambil meninggalkan pesan dan bercakap seolah-olah dia masih ada.

Ziarah pus4ra di hari kedua.

https://www.tiktok.com/music/original-sound-7021061797708827393

“baru mama perasan, adik tak pernah sakiit langsung dari lahir sampai sekarang, adik sihat sahaja membesar dengan ceria disamping keluarga…

“Adik tak pernah dem4m ter0k-ter0k, s4kit ter0k-ter0k sampai menyusahkan mak abah.. maafkan kami adik kalau kami semua ada silap dekat adik,lalai dalam menjaga adik..

“Salah silap dalam percakapan masa mendidik adik..kurang ilmu yang mama bagi, abah bagi, kakak bagi, abang bagi..jodoh pertemuan kita di dunia Allah dah atur sampai sini sahaja adik ya..”

https://www.tiktok.com/music/original-sound-7021207028886424321

 

https://www.tiktok.com/music/original-sound-7021363994359319297

 

Meninjau di ruangan k0men, rata-rata netizen turut seb4k dan mengakui dapat merasakan s4kitnya apabila kehiIangan orang yang kita sayang selamanya.

Tak kurang dengan itu, ramai juga netizen yang memberi kata-kata semangat buat keluarga agar terus kuat untuk menemp0h hari-hari yang akan datang.

Sebelum ini, media melap0rkan seorang kanak-kanak perempuan yang men!nggal dunia setelah terjatuh dari bangunan hotel di Tanjung Bungah, Pulau Pinang pernah meluahkan keinginan mahu ke syurga.

Menurut Siti Norra Salleh anak bongsunya itu menyatakan perkara tersebut dua hari sebelum kej4dian.

“Dia ada menyebut tidak sabar nak pergi ke syurga dan saya tidak sangka ia adalah petanda kami akan kehiIangannya buat selama-lamanya,” katanya.

Dalam kejadian kira-kira jam 11.30 pagi itu, m4ngsa disahkan men!nggal dunia di tempat kej4dian.

Difahamkan, mangsa serta ahli keluarganya dari Sungai Petani, Kedah menginap di hotel berkenaan.

Sumber memaklumkan, sebelum kej4dian, kanak-kanak itu dikatakan baru sahaja selesai mandi di kolam renang di tingkat bawah hotel berkenaan bersama ahli keluarganya.

“Selesai mandi, mereka sekeluarga sedang bersiap untuk naik ke bilik hotel semula untuk mengemas barang.

“Bagaimanapun secara tiba-tiba anak bongsu daripada empat beradik itu dikatakan meluru masuk ke dalam lif seorang diri sebelum pintu lif tertutup.

“Ahli keluarga lain yang tidak sempat mengikut mangsa kemudiannya mencari m4ngsa kira-kira 10 minit sebelum dikej0tkan dengan penemuan m4yat kanak-kanak itu di tingkat dua hotel berkenaan,” katanya.

Sumber yoy.my

Be the first to comment on "[VIDEO] Anak Perempuan M4ut Jat0h Hotel, Ibu Mnangis Sayu Kongsi Video Terakhir Arw4h."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*