Hampir 50 hari melawan C0vid-19, bekas penemb4k negara menigaI dunia.

Bekas penemb4k negara, Muslifah Zulkifli yang pernah mewakili Malaysia dan mengharumkan nama negara di Sukan Asia 2014 apabila memenangi pingat gangsa dalam acara Rifle 50m Prone Berpasukan Wanita bersama Nur Suryani Taibi dan Ayuni Farhana Halim dikhabarkan men!nggal dunia awal pagi tadi..

HaI ini dikongsikan laman Facebook Majlis Sukan Negara (MSN) apabila mengucapkan salam takziah buat ahli keluarga Allahyrham dan mendoakan agar r0h beliau ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman.

 

Menerusi perkongsian lain di laman sosiaI, sahabatnya yang dikenali sebagai Faridah Zainol turut memuat naik perkhabaran duka ini apabila memaklumkan yang Muslifah telah bertar0ng ny4wa hampir 50 hari disebabkan wab4k C0vid-19.

Menteri Belia dan Sukan, Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu turut memuat perkahabaran tersebut dengan mengucapkan salam takzi4h buat ahli keluarga Muslifah Zulkifli.

HaI ini dimuat naik di laman Facebooknya dengan menyertakan sekali gambar bekas penemb4k negara itu ketika mewakili negara dalam sukan tersebut.

Untuk makluman,  bekas penemb4k negara yang juga merupakan jurulatih skuad menemb4k Wilayah Persekutuan dan antara atlet lama  yang berada dalam program latihan pasukan kebangsaan dan pernah terb@bit dalam Pr0gram Podium pada tahun 2015-2017.

Sumber: FB Majlis Sukan Negara, Faridah Zainol, Faizal Azumu via omm

 

Be the first to comment on "Hampir 50 hari melawan C0vid-19, bekas penemb4k negara menigaI dunia."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*