[VIDEO] Dengar Bunyi Air MeIimpah Luar Rumah? Hati-hati, Mungkin Taktik Baru Per0mpak

Zaman sekarang ni, kita perlu lebih peka dan berhati-hati di semua tempat termasuklah di rumah kita sendiri. Ini kerana golongan yang berniat jah4t sudah semakin bijak memperd4ya orang awam untuk kepentingan mereka sendiri.

Baru-baru ini, tuIar di laman Twitter sebuah video rakaman CCTV melihatkan @ksi tiga orang per0mpak menjer4t pemilik rumah tersebut untuk keluar berseorangan.

Melalui perkongsian dari akaun @Tok_Tek itu, dua daripada tiga orang lelaki itu dilihat berjalan secara berhati-hati menuju ke sebuah ruang yang tersorok. Manakala seorang lagi menyor0k di sebalik tong biru berhampiran pintu rumah.

Lelaki yang memegang batang paip dilihat meng!ntai di sekeliling rumah terlebih dahulu, mungkin untuk memastikan keadaan betul-betul lancar sebelum meneruskan rancangan mereka.

Kemudian, giliran lelaki bertopi pula bertind4k membuka paip bagi mendapatkan perhatian tuan rumah untuk keluar.

Apabila tuan rumah keluar untuk menutup paip yang telah dibuka, ketiga-tiga orang per0mpak itu muncul dari p0sisi masing-masing dan bertind4k memuk0l lelaki mal4ng itu hingga tidak berdaya untuk bangun semula. Mereka bertiga kemudiannya masuk ke dalam rumah tersebut.

Video itu dikatakan sebuah adaptasi dari kisah sebenar dan dilakonkan semula dalam bentuk rakaman CCTV untuk mewujudkan kesedaran kepada orang ramai.

Ini kerana kaedah yang digunakan oleh per0mpak tersebut agak ‘luar kotak’. Siapa saja boleh jangka kita akan diser4ng ketika tutup paip di laman rumah? Jika kita berada dalam situ4si yang sama tanpa sebarang pended4han awal, mungkin kita akan menjadi mngsa seterusnya.

Rata-rata netizen di ruangan k0men pertama kali melihat ‘trick’ ini, menjadikan mereka lebih peka di masa depan.

Malah, ada juga yang berkongsi pengalaman yang lebih kurang sama dengan situ4si dalam video tersebut.

Macam-macam cara orang nak buat jah4t sekarang ni, kan? Min harap korang pun lebih berhati-hati lepas ni, okay?

Sumber: Twitter

Via LM

Be the first to comment on "[VIDEO] Dengar Bunyi Air MeIimpah Luar Rumah? Hati-hati, Mungkin Taktik Baru Per0mpak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*