‘Saya Sedia Maafkan Awak’ – Seb4k Dengar Luahan Suami Nynaa HarizaI Masa Kat Mahkmah

” Saya sentiasa ada untuk awak (Nynaa). Awak boleh hubungi saya bila-bila masa.

” Saya harap kita dapat berjumpa dalam masa terdekat. ‘I l0ve you sayang’. Saya sedia maafkan awak..”

Demikian kata-kata Mohamed Fahmi Mohamed Ilyas, 29, suami kepada pelakon Nynaa Harizal, 25, ketika ditemui semasa hadir memfaiIkan permoh0nan supaya lsterinya kembali taat di M4hkamh Sy4riah Kuala Lumpur, di sini, hari ini.

Permohonan terb4bit difaiIkan Mohamed Fahmi sebagai pIaintif terhadap Nynaa atau nama sebenarnya, Nurul Hanynaa Harizal selaku d!fendan di hadapan Pen0l0ng Pendftar Mhkamh Syariah Kuala Lumpur, Noriah Zakaria.

Fahmi berkata, dia juga berkali-kali menghubungi isterinya menerusi mesej WhatsApp tetapi hanya sekali dibaIas isterinya dengan knyataan mahu menghabiskan masa dengan keluarganya selain meminta Fahmi mengh0rmati keputusannya.

Mhkamh kemudian menetapkan 1 Disember ini untuk sebutan semula k3s terhadap permohonan itu.

Menerusi permohonan yang dibuat, Fahmi meminta isterinya kembali taat dan pulang ke kediaman mereka di Jalan Pinang, di sini.

Fahmi juga mahu menyeIamatkan pernikahan mereka supaya Nynaa kembali menjalankan tnggungjawab sebagai isteri dan hidup dalam kasih sayang.

Dalam pros1ding hari ini, Fahmi diwakili pegu@m syarie Datuk Zainul Rijal Abu Bakar.

Terdahulu bapa Nyna mengaku tidak bersIah di Mhkamh Majstret Shah Alam, hari ini atas perbuatan menak0tkan secara jen4yah dengan menggunakan p1st0I ke atas seorang lelaki, minggu lalu.

Harizal Hashim, 49, yang juga seorang bekas juruterbang Tent3ra Udara Diraja Malaysia (TUDM) berpangkat Mejar membuat pngakuan itu selepas pertud0han dibacakan di hadapan Maj1stret Mohamad Redza Azhar Rezali.

Fahmi dan Nynaa mendirikan rumh tngga pada 28 Ogos lalu dan belum dikurniakan cahaya mata.

Terdahulu pada 3 November lalu, Fahmi mendkwa isterinya ‘diI4rikan’ oleh bapanya ketika terbabiit dengan penggambaran sebuah drama dan tidak pasti di mana isterinya berada.

Dia bagaimanapun mengesyaki Nynaa kini berada di kediaman keluarga mentuanya di Johor.

Fahmi seterusnya membuat Iporan poIis di Ibu Pejabat PoIis Daerah Shah Alam berhubung kjadian terbabit dan meminta pihak poIis menyelamatkan isterinya yang dkwanya, diI4rikan secara pksa.

Sementara itu, cubaan HarianMetro menghubungi Nynaa bagi mendapatkan reaksinya tidak berjaya.

Ibunya yang menjawab panggilan itu memaklumkan Nynaa tidak boleh memberi sebarang komen buat masa ini.

” Atas nasihat peguam, kami menyerahkan segalanya kepada mereka memandangkan sudah menjadi kes mhkamah. Jadi, kami memilih untuk tidak membuka mulut mengenai perkara ini,” katanya kepada HarianMetro.

Sebelum itu, Fahmi menceritakan kronoIogi isterinya yang juga pelakon drama Kekasih Paksa Rela dan Chandelier dibawa I4ri ketika sedang menjalani penggambaran sebuah drama di Shah Alam.

” Pada hari kjadian saya menerima mesej daripada Nynaa kira-kira pukul 1 tengah hari memaklumkan dia sudah selesai (penggambaran).

” Lapan minit selepas itu dia mesej lagi maklumkan keluarganya ada di sana (set). Saya terkjut, saya cuba call tapi tak jawab.

” Isteri saya balas mesej beritahu sudah berada dalam kereta bersama mama, papa dan Mimi (adik ipar). Saya tanya nak ke mana, dia kata tidak tahu. Kemudian telefonnya dimat1kan,” katanya.

Ibu tar1k Nynaa ke dalam kereta

Memetik Iaporan Murai.my, ibu Nynaa telah menarik pelakon itu masuk ke dalam kereta sebelum membawanya pergi.

Gambar:Nynaa bersama bapanya.

Dalam ins1den tersebut bapa Nynaa dikatakan datang ke set pengambaran itu bersama isteri dan seorang lagi anak perempuannya.

Susulan itu, Fahmi telah membuat Iaporan poIis kerana jelasnya, perbuatan tersebut disifatkan sebagai jnayah kerana memeras ugvt mereka untuk mendapatkan wang.

Nynaa atau nama sebenarnya, Nurul Hanynaa Harizal, 25, mendirikan rumah tangga dengan Mohamed Fahmi, 29, pada 28 Ogos lalu.

Detik pengenalan Nynaa dan Fahmi dikatakan berlaku tanpa dijangka apabila mereka bertemu dalam sebuah majIis yang turut dihadiri rakan-rakan mereka berdua.

Tanpa terus mengikat apa-apa hubungan istimewa selepas itu, Nynaa dan Fahmi mengambil masa beberapa tahun untuk kembali menyatu.

Dari situ, Fahmi telah menambat hati Nynaa dengan sifat ramah dan hormatnya kepada ahli keluarga Nynaa serta orang di sekeliling.

Untuk rek0d Nynaa juga merupakan bekas peserta Dewi Remaja 2019/2020.

Sumber:hmetr0 via muzikjalanan

Be the first to comment on "‘Saya Sedia Maafkan Awak’ – Seb4k Dengar Luahan Suami Nynaa HarizaI Masa Kat Mahkmah"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*