Seolah2 ‘temani’ cucu, datuk mngsa GlLlS van sekolah pula meniggaI dunia

Selepas pemerg!an murid Tahun Satu iaitu Nur Alisha Safiya Mohd Azlin yang men!nggal dunia ak!bat dil4nggar van sekolah, datuknya Saad Hashim pula meniggaI dunia awal pagi tadi.

Menerusi lap0ran Harian Metro, isteri Saad yang dikenali sebagai Mahani Hamid berkata, arwh suaminya yang menghid4p kenc!ng manis sejak 10 tahun lalu itu ‘pergi’ di kediamannya di Felda Keratong 5, Bandar Tun Razak, Pahang.

“Hil4ng dua orang tersayang dalam masa 48 jam sememangnya sesuatu yang menyed!hkan, namun terpksa menerima hakikatnya walaupun berat untuknya.
“Semalam, saya menziarahi cucu yang meniggaI dunia ak!bat kemal4ngan di l4nggar van sekolah dan hari ini suami pula meninggalkan kami buat selama-lamanya.
“Saya sempat menatap wajah cucu sebelum disembahyangkan di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya..
“…namun tidak dapat mengiringi jen4zah ke perkub0ran kerana teringatkan suami dan ketika itu sudah malam dan mahu terus pulang ke kampung,” kata warga emas berusia 68 tahun itu.

Selain itu, anak keempat Mahani iaitu Anom Suhana memaklumkan dia ada menziarahi keluarga abangnya (bapa Alisha) di Sepang, semalam.

Anom berkata, mereka sepatutnya pulang ke Pasir Gudang selepas menziarahi ahli keluarga Alisha namun ibunya beria mengajak pulang ke kampung sebelum tiba kira-kira tiga jam kemudian.

“Ketika sampai di kampung arwh ayah kelihatan seperti biasa, manakala pada 4 pagi ibu memaklumkan ayah sudah meniggaIdunia.
“Saya tidak menyangkarupa-rupanya ajakan ibu untuk singgah di kampung itu adalah bagi bertemu ayah buat kali terakhir dan kami reda dengan ketentuan Allah SWT kehil4ngan dua ahli keluarga dalam jangka masa yang dekat,” ujarnya.

Pada tengah hari Jumaat lalu, Alisha yang juga anak kepada pasangan Mohd Azlin dan Mahani Saad m4ut selepas diremp0h van dinaikinya di hadapan sebuah tadika terletak di Taman Dahlia, Bandar Baru Salak Tinggi, Sepang.

https://www.facebook.com/kamsani.sahlan.7/posts/4690838367640471

Selamat dikebuumikan.

Sumber: Harian Metro (Samadi Ahmad)

Via omm

Be the first to comment on "Seolah2 ‘temani’ cucu, datuk mngsa GlLlS van sekolah pula meniggaI dunia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*