Pernah kut0k orang Kelantan, netizen perIi Caprice nikahi wanita ‘sana’

Kita kerap mendengar gur4uan orang tua-tua yang mengatakan supaya ‘jangan terIampau b3nci nanti jat0h suka’. Perkara tersebut seakan sama dengan situ4si dialami oleh penyanyi rap dan juga influencer, Caprice.

Mana tidaknya, menerusi perkongsian di Twitter, netizen mulai memuat naik kembali beberapa perkongsian dari Caprice yang dikatakan tidak menyukai orang dari negeri Kelantan dan akhirnya bertemu jod0h dengan wanita berasal dari sana.

B3nci2 nanti jadi suka.

Perkahwinan Caprice dan Farra Inalis itu telah menjadi usik4n nakal dari netizen yang menyatakan seolah-olah apa yang diucapkan influencer itu seperti memakan dirinya sendiri.

“Sebab tu  jangan  terlalu benci, nanti lama-lama suka,” tulis netizen.

Dua lsu yang jadi perhatian ramai.

Dalam perkongsian yang dibuat netizen menggunakan nama nabilfikran10, dia telah menyertakan tangk4pan layar beberapa video yang pernah dibuat Caprice menyentuh beberapa lsu seperti mengatakan orang berasal dari negeri berkenaan pengot0r dan mengkr!tik pemahaman bahasa Inggeris r4kyat Kelantan menerusi satu ceramah dari Dr Zakir Naik yang pernah diadakan di Kelantan suatu ketika dulu.

Walau bagaimanapun, influencer berkenaan telah pun memohon maaf diatas keterlanjurannya mengulas lsu tersebut setelah mendapat kecaman daripada banyak pihak.

Sehubungan dengan perkongsian tersebut, ramai yang telah meninggalkan pelbagai komen memberi respon berkenaan ciapan yang dibuat pengguna Twitter itu.

Namun ada juga yang meminta agar perkahwinan yang dibina oleh Caprice dan isterinya tidak perlu diperlekehkan kerana apa yang mereka lakukan adalah perkara yang mulia.

Sumber: Twitter @nabilfikran10

Via omm

Be the first to comment on "Pernah kut0k orang Kelantan, netizen perIi Caprice nikahi wanita ‘sana’"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*