[VIDEO] Kenapa Waj4h lman Tr0ye TlBA² Terp4mpang Di BiIIb0ard GERGASl New Y0rk?

Nampaknya sem@rak bakat-bakat muz!k Malaysia terus mendunia dan memah4t nama di pers4da antarab4ngsa. Terkini, peny4nyi muda Siti Nur Iman Alyssa Sahabudin yang lebih p0puIar dikenali sebagai Iman Tr0ye menjadi art!s Malaysia berh!jab ketiga untuk muncul di pap4n lkIan digitaI ters0h0r New Y0rk Times Square, Amer!ka Syar!kat.

Penampilan Iman yang mewakili negara Malaysia pada papan lklan terkenaI itu adalah sebahagian daripada kemp3n EQUAL oleh wadah penstriman digitaI tersoh0r dunia, Sp0tify. EQUAL adalah sebuah pr0gram peringkat gl0baI oleh Sp0tify yang ingin memupuuk kesamaan wanita dengan memaparkan art!s² wanita dari seluruh dunia..

Terdapat 35 senarai lagu atau pIaylist EQUAL yang meliputi artis dari 50 negara. Iman Tr0ye merupakan wakil bagi senarai lagu EQUAL Malaysia dan Singapura. Terdapat juga senarai lagu terbaik gl0bal EQUAL atau the “best” EQUAL Gl0bal PIaylist yang menyenaraikan art!s² EquaI dari serata dunia.

 

“Alhamdulillah, Saya sangat bersyukur atas pengh0rmatan ini. Ia satu kejayaan yang besar buat saya yang masih agak baru dalam lndustri muzik tempatan, apatah lagi sebagai seorang penyanyi wanita Malaysia yang berhijab. Saya harap saya akan dapat terus memenuhi harapan para peminat dan berterima kasih atas segala d0a dan sokongan yang tidak pernah padam daripada keluarga, rakan-rakan serta peminat saya,” jelas Iman penuh teruuja selepas mendengar khabar ini.

Iman Tr0ye mula mencvri perhatian r4kyat Malaysia selepas membuat banyak rakaman nyanyian semula atau ‘c0ver’ lagu-lagu p0pular artis tempatan yang telah menggegar ruang media s0siaI secara mengej0t.

Dia kemudian mencipta fen0mena tersendiri lewat lagu ‘Teman’ yang sehingga kini telah meraih 45 juta tontonan di laman Y0uTube. Lagu Hari Rayanya ‘Pej4m CeIik Hari Raya’ juga telah mendapat tontonan sebanyak 11 juta sejak dilancarkan Aidilfitri lalu.

Berbekalkan suara yang unik dan penampilan yang c0mel dan menawan Iman terus mencvri perhatian peminat muzik tempatan dan kini tampil dengan lagu baharu bejudul N@ng yang sudah pun mendapat lebih dua juta tontonan sejak dilancarkan beberapa minggu lalu.

Iman Tr0ye merupakan artis Malaysia keempat yang ditampilkan di papan iklan New Y0rk Times Squ@re selepas Yuna, Layla Sania, dan juga D0LLA September lalu.

Sumber murai.com

Be the first to comment on "[VIDEO] Kenapa Waj4h lman Tr0ye TlBA² Terp4mpang Di BiIIb0ard GERGASl New Y0rk?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*