[VIDEO] Beng4ng Labur RM2,500 Tapi Tak Ada Pasangan, Penjawat Awam BeIas4h Ejen Cari Jodoh

TuIar di media sos!al sekarang mengenai satu video seorang penjawat awam mengas4ri seorang wanita di dalam lif. Ia tuIar sejak semalam dan mengundang kemar4han netizen.

Difahamkan, punca kej4dian berIaku kerana susp3k berang ditipu akibat gagal menemui pasangan hidup setelah melaburkan wang tunai sebanyak RM 2,500 kepada perkhidmatan ejen cari jodoh itu.

Tunggu 6 bulan, jodoh tak kunjung tiba

Astro Awani melaporkan bahawa kej4dian itu berIaku pada Selasa lepas kira-kira jam 10.30 pagi. Ketua Polis Daerah Cheras, Asisten Komisioner Muhammad Idzam Jaafar berkata, susp3k yang berusia 35 tahun itu pergi ke pejabat m4ngsa di Jalan 2, Chan Sow Lin, dan membawa wanita itu masuk ke dalam lif untuk turun sebelum memuk0l m4ngsa.

 

“Berdasarkan rakaman itu, ketika di dalam lif, susp3k memuk0l pengadu berkali-kali dengan menggunakan tangan sehingga menyebabkan mngsa mengal4mi keced3raan di kepala.”

“Mngsa yang mengal4mi pendar4han di kepala kini ditempatkan di H0spital Cansel0r Tuanku Muhriz Universiti Kebangsaan Malaysia (HCTM), Cheras untuk rawatan lanjut.”

Sias4tan awal mendapati bahawa ia berpvnca daripada salah faham antara peng4du dan susp3k. Susp3k telah membayar jumlah tersebut sebagai upah untuk mencari teman hidup menerusi salah satu laman cari jodoh, kata Muhammad Idzham.

Namun, sehingga 6 bulan, tiada sebarang calon yang dicari oleh agensi. Menurut beliau lagi, k3s disi4sat mengikut Sksyen 323 Kanun Kesksaan kerana mendatangkan keced3raan.

Beliau turut memberitahu bahawa p0lis telah mengenalpasti susp3k dan dia akan dipanggil untuk memberi keterangan.

 

Video ini tuIar di Twitter dan meraih lebih daripada 8,000 jumlah retweets dalam masa 17 jam ia dikongsikan dan majoriti m4rah dengan tind4kan lelaki tersebut.

Sumber LM

Be the first to comment on "[VIDEO] Beng4ng Labur RM2,500 Tapi Tak Ada Pasangan, Penjawat Awam BeIas4h Ejen Cari Jodoh"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*