[VIDEO] Pemuda dedah ‘atuk Grab’ tanggung 2 anak lelaki tak kerja -“R0k0k pun minta ayah”

Sejak semalam, tuIar di media sos!al berkenaan satu video seorang lelaki warga emas yang masih gigih bekerja menjadi penghantar makanan walaupun sudah berusia 68 tahun.

Dia yang sudah terbongkok-bongkok menghantar pesanan dari pelanggan telah mendapat perhatian ramai selepas seorang pengguna TikT0k memuat naik video tersebut di media s0s!al.

Anak dua orang lelaki tak bekerja.

Dalam video lain dari @danielashraf1370, dia sempat berborak dengan warga emas itu. Menurutnya, sebelum ini dia menjadi penghantar pesanan dengan mengikuti perkhidmatan penghantaran lain, namun lebih serasi dengan Grab.

Menerusi video yang dirakam pemuda berkenaan,  warga emas yang dikenali sebagai Pakcik Zack memaklumkan yang dia menangg0ng dua orang anak yang tidak bekerja.

Grab pun cuba cari atuk ni.

Menerusi perkongsian semula di aplikasi Twitter oleh seorang pengguna dikenali sebagai @piargh, pihak Grab juga sudah cuba mengesan Pakcik Zack atau nama sebenarnya Zakaria Abdul Wahab.

Anak2 dia tak rasa bersaIah ke?

Walau bagaimanapun, ramai yang meluahkan rasa kesal dengan anak-anak warga emas berkenaan yang tidak cuba membantu bapanya bekerja sedangkan dapat melihat sendiri lelaki tersebut sudah tua.

Ada juga yang berkongsi cerita hampir sama dengan video warga emas berkenaan dan akui perkara tersebut sangat menyed!hkan.

Sumber: TikTok @danielashraf1370, Twitter @piargh

Be the first to comment on "[VIDEO] Pemuda dedah ‘atuk Grab’ tanggung 2 anak lelaki tak kerja -“R0k0k pun minta ayah”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*