Nama usahawan ‘ditend4ng’ dari syrikat, ramai pakat b0ikot bisnes si suami?

Baru-baru ini, kec0h di media sosiaI apabila seorang usahawan Nur Amirah mendkwa namanya dibuang daripada syrikat sendiri oleh suaminya di bawah jenama pakaian Elrah Exclusive sehingga mengundang simpati orang ramai.

Menurut warganet, tind4kan tersebut disifatkan mengani4ya wanita apatah lagi pernah melalui susah senang bagi memperkukuhkan jenama berkenaan meskipun si suami tidak mempunyai apa-apa sebelum ini.

Menerusi pemerhatian di media sos!al Facebook, segelintir warganet menyatakan hasrat untuk memb0ikot perniagaan lelaki berusia 33 tahun itu susulan dkwaan ‘kej4m’ dilakukan terhadap isterinya.

Mereka berpendapat, lelaki terbabit tergam4k ‘menend4ng’ isterinya daripada perniagaan yang diusahakan bersama-sama selain mendkwa bersikap ‘tarik tali’ meskipun wanita itu sudah memfailkan permohonan cer4i.

Kalau macam ni memang tak ‘supp0rt’ dah.

Menerusi ciapan di laman Twitter pula, terdapat juga individu menyatakan hasrat sama supaya tidak membeli lagi jenama berkenaan kerana ‘s4kit hati’ apabila melihat peng0rbanan usahawan wanita itu tidak dihargai oleh suaminya.

Tak payah ‘supp0rt’ lelaki yang anaiya bini.

Tiba2 kau B0lot semua harta?

Jah4t buat isteri macam tu…

Dah kaya terus buang bini… b0ikot!

Bisnes suami isteri sendiri pun tak boleh percaya dah.

 

Terdahulu, beberapa pengguna Facebook memuat naik k0mpilasi video memaparkan luahan Nur Amirah atau mesra dipanggil Kak Migha menerusi IG Live sehingga mendapat belasan ribu perkongsian dalam kalangan warganet.

https://www.facebook.com/eisha.jamil/posts/4806931946012992

Sumber: Facebook , Twitter

Via omm

Be the first to comment on "Nama usahawan ‘ditend4ng’ dari syrikat, ramai pakat b0ikot bisnes si suami?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*