[VIDEO] Aliff Aziz Dapat Markah Tertinggi Minggu Pertama GV8, Adibah Noor Moh0n Maaf Kepada Peminat.

Tirai Gegar Vaganza 2021 atau juga dikenali sebagai Gegar Vaganza 8(GV8) telah pun membuka tirainya di Putrajaya International Centre (PICC) dengan menyaksikan 13 orang penyanyi p0pular pelbagai latar belakang membuat persembahan lagu hits mereka.

Gegar Vaganza Kembali ‘Hidup’
Lebih menghiburkan, Geg@r Vaganza juga kembali ‘hidup’ dengan kemunculan wakil-wakil kelab peminat peserta selepas musim lalu diadakan tanpa penonton. Meskipun dalam skala kecil bagi mematuhi pr0sedur 0perasi standard (SOP) yang ditetapkan namun dewan PICC tetap meriah dengan sokongan peminat. Malah, buat julung kalinya segmen Ada Lagu Ada Lagi memperlihatkan hanya empat orang peserta akan bergilir-gilir di atas pentas bagi mematuhi SOP.

Aliff Aziz Tertinggi.

Bagi minggu pertama, penyanyi Aliff Aziz yang membawakan lagu Sayang Sayang muncul di tempat pertama dengan perolehan markah tertinggi sebanyak 74.60% manakala pelantun Asmara Ini, Datuk Fazley Yaakob berada di kedudukan terakhir yang mendapat 53.60%

1.Aliff Aziz – Sayang Sayang (74.60%)
2.Adibah Noor – Terlalu Istimewa (73.00%)
3.Bandi Amuk – Akar & Bumi (71.00%)
4.Nikki Palikat – Caramu (68.20)
5.Aweera – Romancinta (66.80%)
6.Suki Low – Terlalu Mencintaimu -( 66.20%)
7.Saiful Apek & Yassin(SAYa) – Aspalela & Cari Tapak (59.90%)
8.Shidee – Semuanya Sudah Terlambat – (59.80%)
9.Upiak Isil – Tak Tun Tuang – (59.30%)
10.Ani Maiyuni – Sedap – (57.40%)
11.Azan Scan – Kau Dipaksa Aku Terpaksa – (54.70%)
12.Nico – Inilah Nasibku – (54.00%)
13.Datuk Fazley Yaakob – Asmara Ini – (53.60%)
Adibah Noor Mohon Maaf
Dalam pada itu, Adibah Noor memohon maaf kepada peminat atas persembahan yang disifatkannya sendiri sebagai kurang memuaskan. Menurut Adibah, dia akui berasa terlalu gemuruh sehingga menganggu pernafasan dan penyampaiannya dalam lagu Terlalu Istimewa.

“Wahai peminat, sebelum tibanya giliran saya, saya masih okay, sekali sampai atas itu(pentas) gemur0h tahap gaban.

“Lama dah tak rasa perasaan itu. Jadi ia telah mengac4u pernafasan dan penyampaian saya. Minta maaf. saya akan lakukan lebih baik lagi pada minggu hadapan. Terima kasih atas kebaikan dan kasih sayang anda” ciap Adibah di laman Twitter.

Bagaimanapun, persembahan Adibah itu tetap mendapat ‘standing ovation’ di kalangan peminat dan rakan-rakan media yang hadir. GV8 diadili oleh tiga juri tetap terdiri daripada Datuk Ramli MS, Datuk Syafinaz Selamat dan Hetty Koes Endang. Manakala Nabil Ahmad dan Jihan Muse masih lagi dikekalkan sebagai hos untuk lapan musim berturut-turut.

[VIDEO] Suara Datuk Fazley Di Gegar Vaganza Dikrit!k Sumbang – ‘Macam Karaoke Je, Sengau! Elok Jadi Chef Je Lah’

K0nsert minggu pertama Gegar Vaganza musim kelapan (GV8) membuka tirai semalam dengan persembahan hebat kesemua bintang. Kesemua persembahan diadili oleh tiga juri tetap iaitu Datuk Syafinaz Selamat, Datuk Ramli MS dan Hetty Koes Endang.

Persembahan Datuk Fazley dikr!tik.

Menerusi konsert minggu pertama GV8 menyaksikan salah seorang peserta dari Malaysia iaitu Datuk Fazley Yaakob mendapat markah terendah berdasarkan persembahan lagu miliknya Asmara Ini. Bagaimanapun, tiada penyingkiran pada minggu pertama dan sekaligus melayakkan Datuk Fazley Yaakob bertanding di k0nsert kedua pada minggu hadapan bersama 12 peserta yang lain.

Tetapi apa yang menjadi perbualan hangat netizen di media sos!al adalah persembahan nyanyian oleh Datuk Fazley Yaakob yang dianggap tidak memuaskan. Menerusi sesi siaran langsung GV di Youtube Astro Gempak, kebanyakan netizen mengkritik dan mengakui v0kal Datuk Fazley agak sumb4ng selain mempunyai beberapa kesalahan lain dalam nyanyiannya semalam.

Tidak terhenti di situ, ada segelintir daripada mereka mend4kwa Datuk Fazley seakan menyanyi di pusat karaoke dan bukannya seperti sedang bertanding di pentas berprestij Gegar Vaganza. Malah ada yang beranggapan bahawa Datuk Fazley lebih sesuai menjadi chef daripada bergelar seorang penyanyi.

Tonton 1:11 minit.

K0men netizen di live Astro Gempak

K0men dari fecebook ohbulan.

Sumber murai,astro gempak & ohbulan

Be the first to comment on "[VIDEO] Aliff Aziz Dapat Markah Tertinggi Minggu Pertama GV8, Adibah Noor Moh0n Maaf Kepada Peminat."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*