[VIDEO] Pernah tawar HATl cari pengganti selepas suami pergi selamanya, ibu tunggal tak sangka Kawan Baik arw4h j0d0h buatnya

Halimatus Saadiah tidak meny4ngka bertemu jod0h dengan rakan arwah suaminya. “CARA dia yang pandai melayan Haddad membuatkan saya jat0h hati” Demikian kata Halimatus Saadiah Mustajap ketika bercerita mengenai lelaki pilihan yang baharu menjadi tunangannya, Muhamad Sharis Mohamad, baru-baru ini.

Muhamad Sharis merupakan rakan balk kepada suami Halimatus Saadiah iaitu Allahyrham Ibnor Hakim Mohd Sharif yang meniggal dunia ak!bat kemlangan jalan raya pada Januari tahun lalu.

Kisah keakraban Muhamad Sharis dengan anak lelaki Halimatus Saadiah, Ibnor Al Haddad Ibnor Hakim yang berusia setahun setengah pernah menjadi tuIar dan mendapat liputan mStar sebelum ini.

Berkongsi cerita, wanita berusia 26 tahun ini berkata dia sama sekali tidak menyangka akhirnya dipertemukan j0d0h dengan rakan balk kepada arw4h suami yang bersahabat sejak di bangku sekolah lagi.

“Bukan mudah pada mulanya saya nak terima lelaki lain. Selepas arwh suami meniggal dunia, saya tk terfikir ke arah perkahwinan pun. Ramai yang cakap saya perlu cari pengganti kerana masih muda lagi. Tapi memang tak terbuka hati lagi.

“Masa saya bawa Haddad jumpa Muhamad Sharis baru-baru ini sebab dia teringin nak jumpa anak saya, ketika itu tak ada perasaan apa pun terhadapnya.

Gambar bersama keluarga kedua-dua belah pihak.

“Sebenarnya selepas arw4h meniggal, dia ada menghulurkan salam perkenalan tapi saya tak terbuka hati lagi. Saya kata kalau dia sanggup tunggu, tunggulah saya.

“Dia Iebihkan anak, bukan ibunya. Dari Haddad b4yi lagi, dia jaga keperluan Haddad. Semakin lama bila tengok dia sentiasa Iebihkan Haddad, dari situ saya terbuka hati,” ujar wanita yang menetap di Hulu Bernam, Tanjung Malim di Perak ini.

Keakraban anak Haddad dengan Muhamad Sharis membuka pintu hati Halimatus Saadiah.
Malah tambah Halimatus Saadiah, anak tunggalnya juga nampak sangat selesa apabila bersama Muhamad Sharis ibarat bermanja dengan bapa sendiri.

“Muhamad Sharis seorang bapa tunggal kepada dua anak… jadi sebab itulah dia pandai melayan anak kecil sehingga anak saya pun selesa dengannya,” ceritanya.

Mengikat tali pertunangan pada 20 November lalu, wanita ini berkata dia sama sekali tidak pernah menyangka bakal bertemu jodoh dengan rakan baik kepada arw4h suami.

“Tak sangka berjodoh dengan dia. Sebelum terima Muhamad Sharis, saya pernah berkawan dengan lelaki bujang namun tidak lama… tidak semua boleh terima wanita yang ada anak.

“Saya berdoa moga Muhamad Sharis dapat menerima kami berdua sampai bila-bila,” ujarnya yang berkecimpung dalam bisnes menjual pakaian secara online.

Arwh suami Halimatus Saadiah meniggal dunia ketika usia kandungannya memasuki 26 minggu.
Tldak menyangka perkongsian video majlis pertunangannya meraih sehingga melebihi satu juta jumlah tontonan di aplikasi TikTok, wanita ini meluahkan rasa bersyukur dan terharu kerana ramai netlzen yang mendoakan kebahagiaannya.

“Terharu sangat-sangat… sampai tahap ini mereka mendoakan saya. Mungkin selepas video pertemuan Haddad dan Muhamad Sharis viral, ramai yang ikuti kisah kami. Terima kasih banyak-banyak kepada semua,” katanya lagi.

Sumber : mstar.

 

Be the first to comment on "[VIDEO] Pernah tawar HATl cari pengganti selepas suami pergi selamanya, ibu tunggal tak sangka Kawan Baik arw4h j0d0h buatnya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*