Gigih Training Untuk Ujian Fizikal PDRM, Lelaki Ini Menangis GagaI Hanya Kerana Parut.

Ramai dikalangan masyarakat atau anak muda menyimpan impian untuk bekerja dalam sekt0r awam kerana dikatakan lebih menjamin masa depan.

Bagaimana pun, proses untuk melepasi serapan jawatan SPA bukan satu perkara yang senang apatah lagi bagi ujian fizikaI sehinggakan ada yang mencuba bertahun lamanya.

Jika ada rezeki, nama akan terpilih dalam senarai pendek, itu pun setelah beberapa kali berdepan dengan kegagalan.

Sama juga dengan kisah yang tular baru-baru ini dimana seorang lelaki yang dikenali sebagai @haziqrazali98 turut berdepan dengan situ4si yang sama.

Difahamkan, Haziq bersenam bersungguh-sungguh untuk membina stamina bagi persediaan awal setelagh terpanggil untuk menghadiri ujian fizikaI.

Diajuga dikatakan menjaga pemakanan sehingga berat badannya turunke BMI yang lebih stabil iaitu 75kg.

Namun siapa sangka, dia tetap tidak melepasi ujian tersebut oleh kerana mempunyai kesan parut pada tangannya.

Pemuda berusia 23 tahun ini juga turut mendedahkan bahawa parut tersebut terjadi oleh kerana dia pernah terlibat dengan kemaIangan jalan raya satu ketika dahulu.

Haziq juga sempat menunjukkan keadaan sebenar tangannya yang mempunyai kesan hitam tersebut dalam keadaan seb4k.

Dia juga turut mendedahkan bahawa sebelum ini dia pernah melepasi ujian fizikal untuk banyak sektor awam yang lain bagaimana pun, jabatan PDRM yang memang benar-benar dimahukan namun rezeki tidak menyebelahinya.

Video yang tular di laman TikTok:

Ketika artikel ini ditulis, video tersebut telah meraih 544.2K tontonan, 29.4 tanda suka, 2331 komen dan 697 perkongsin di laman TikTok.

Meninjau di ruangan komen, rata-rata warga netizen simpati dengan lelaki ini atas apa yang telah dilakukan namun masih belum berjaya untuk mencapai hasratnya.

Sumber yoy.my

Be the first to comment on "Gigih Training Untuk Ujian Fizikal PDRM, Lelaki Ini Menangis GagaI Hanya Kerana Parut."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*