Dua minggu tak pulang & gagal dihubungi, guru ditemui menigal dalam sem@k

Selepas dua minggu panggilan telefon dari ahli keluarga tidak dijawab, akhirnya berita kehilangan seorang guru berhasil dirungkai apabila orang ramai menemui may4tnya di kawasan semak Kampung Daling, Padang Tengku.

Menerusi Utusan Malaysia, Tengku Suhaimi Tengku Yusoff, 54, ditemukan terbaring dalam kenderaan pacuan empat roda jenis Ford Ranger dan tiada sebarang kesan keced3raan atau kesan dar4h serta tiada sebarang senj4ta ditemukan dalam kereta atau di kawasan berhampiran.

Allahyrham yang juga merupakan guru di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tengku Indera Petra, Gua Musang dipercayai dalam perjalanan dari Kuala Lumpur menuju ke Gua Musang.

Ditemui dalam kend3raan pacuan empat roda.

HaI tersebut dimaklumkan sendiri oleh Ketua P0lis Lipis, Superintenden Azli Mohd. Noor apabila pihak mereka berjaya menghubungi keluarga mangsa menerusi plat kereta yang digunakan Allahyarham.

“Hasil sias4tan mendapati kenderaan pacuan empat roda itu berwarna kelabu metalik, manakala pemeriksaan ke atas nombor plat mendapati pemiliknya merupakan seorang wanita.
“Polis berjaya memperoleh nombor telefon wanita itu lalu menghubunginya dan dia mengakui isteri kepada mngsa yang ditemukan dalam kenderaan tersebut,”

Lebih dua minggu hiIang

Difahamkan, isteri mangsa memberitahu yang suaminya sudah 2 minggu tidak balik lebih dari dua minggu  dan sudah banyak kali menghubunginya namun gagaI.

Hasil sias4tan juga tidak menemukan unsur jen4yah, keced3raan, atau senj4ta api di tempat kejadian.

Hasil bedah si4sat semalam mengesahkan guru tersebut men!nggal dunia akibat ser4ngan jant0ng dan sias4tan lanjut masih dijalankan,” katanya.

Anak luah rasa

Sehubungan dengan itu, anak Allahyrham iaitu Tengku Aqilah Wardah telah memuat naik satu perkongsian meluahkan rasa sayang terhadap bapanya yang telah pergi.

Pihak mereka juga memohon agar segala salah dan silap bapanya dapat dimaafkan dan reda dengan ketentuan daripada Allah S.W.T

https://www.facebook.com/momsen1436/posts/4562855430468653

Sumber: Utusan Malaysia (Haris Fadilah Ahmad), FB Tengku Aqilah Wardah

Be the first to comment on "Dua minggu tak pulang & gagal dihubungi, guru ditemui menigal dalam sem@k"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*