[VIDEO] Datuk Nora Ariffin Menang!s, Disbabkan Ada CeritaTak Betul Tentang Diri Dan Kluarga Beliau

Terpalit ftnah kononnya memaksa suami baharu mencer4ikan isteri pertama dan telah berkahwin dengan Dr. Rushdi Ramli sejak dua tahun lalu, penyanyi Datuk Nora Ariffin mengajak lndividu yang sengaja membur0kkan namanya supaya tampil bersemuka.

Nora atau nama lengkapnya Wan Norafizah Wan Ariffin, 48, berkata, dia sedia bertemu empat mata bersama individu yang tergam4k menyebarkan cerita paIsu mengenai kehidupannya dan suami.

Sedikit info, Datuk Wan Norafizah binti Dato Wan Ariffin lahir 26 Julai 1973 atau lebih dikenali sebagai Datuk Nora merupakan seorang penyanyi wanita Malaysia.

Beliau mula mencipta nama pada tahun 1994 dengan album pertama yang berjudul Sandiwara yang memuatkan lagu hits Di Persimpangan ciptaan Adnan Abu Hassan.

“Saya menyeru pada individu yang sengaja ingin memb.urukkan kami, tolong tampil bersemuka. Mungkin individu ini ada masalah, kita sama-sama bantu,” katanya menerusi satu hantaran yang dimuat naik dalam Instagram.

Ujar pelantun lagu Naluri itu, dia ingin tahu tujuan individu terbabit menyebarkan fitn4h dan t.uduhan yang tidak tepat kepadanya serta suami,”

Lebih membuatkan Nora tertanya-tanya apabila individu tersebut menggunakan akaun media sosial p.alsu untuk menyebarkan f.itnah terhadap perkahwinannya.

“Kenapa gunakan akaun media sosial p.alsu untuk sebarkan f.itnah? Alangkah baik kalau hubungi saya secara mesej DM dalam Intsagram.

“Apa sebenarnya tujuan awak?, Kalau bertujuan untuk mencari kebaikan, saya sedia mendengarnya. Tapi kalau bertujuan untuk meruntuhkan perkahwinan saya, itu adalah hak suami saya. Hak mutlak seorang suami tidak boleh dipaksa-paksa. Saya serahkan pada Allah SWT,” tulis Nora.

Dalam pada itu, Nora turut kesal apabila tindakannya mengumumkan status perkahwinannya telah mengundang f.itnah yang tidak berasas.

“Berkahwin itu perkara baik, mendapat pahala, wajar dihebahkan. Kerana itulah saya mengambil keputusan untuk beritahu pada semua bagi mengelakkan f.itnah.

“Niat saya kerana Allah SWT. Tapi lain pula jadinya. Beritahu salah, tak beritahu pun salah. Sebagai seorang selebriti, saya juga berhak untuk tidak berkongsi atau menjelaskan tentang hal berkaitan kehidupan peribadi saya sekiranya tiada keperluan,” jelasnya.

Tambahnya lagi, jika benar dia ada melakukan perbuatan yang salah disisi agama, biarlah dirinya sahaja yang meminta keampunan daripadaNya.

Datuk Nora Menangis Sebab Ada Kenyataan Tidak Benar.

Semalam kecoh dalam laman sosial apabila timbul khabar angin mengatakan bahawa Nora sebenarnya sudah pun bernikah dengan suaminya yang juga Pensyarah Kanan, Jabatan Fiqh dan Usul, Akademi Pengajian Islam, Universiti Malaya sejak dua tahun lalu.

Lebih mengejutkan apabila khabar angin itu juga menyebut bahawa Nora atau nama sebenarnya Wan Norafizah Wan Ariffin meminta suaminya itu menc.eraikan isteri pertama.

Bagaimanapun, Nora menerusi kiriman mesej melalui WhatsApp kepada media berkata, segala tuduhan yang tular dalam media sosiaI itu adalah sama sekali tidak benar dan f.itnah semata-mata.

Sumber : Kosmo/IG/onlinemalaya

Be the first to comment on "[VIDEO] Datuk Nora Ariffin Menang!s, Disbabkan Ada CeritaTak Betul Tentang Diri Dan Kluarga Beliau"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*